×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Недбале відношення до роботи має бути покаране», - Доскіч

«Треба чітко зрозуміти, що практично усі перевізники, які обслуговують міські маршрути, зіпсували львів’янам святковий різдвяний настрій. Якщо на маршрут виїздить менше 15 % автобусів, а на вулиці лютує мороз, це не повинно залишатися безкарним!». Таку думку висловив голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остап Доскіч.
Депутат переконаний – навіть, якщо із незрозумілих причин, чиновники не прописали у договорах механізмів штрафів для недобросовісних перевізників, це не означає, що люди мусять страждати від такої безвідповідальності.
«Є механізми колективних звернень до суду. Люди повинні об’єднатися і показати, що готові боротися за власний комфорт. А це вже буде чітким сигналом для тих перевізників, які подаватимуть заявки на участь у конкурсі із міських перевезень. Депутати та громадськість, до речі, активно стежитимуть за ситуацією, та не допустять до участі недобросовісних перевізників», - зазначав Остап Доскіч.
Нагадаємо, на одному із останніх пленарних засідань сесії Львівської міської ради, керівник фракції Блок Петра Порошенка у Львівській міській раді Петро Адамик зачитав звернення про те, що тендери на пасажирські перевезення мають відбутись прозоро, а угоди які будуть підписані з перевізником, мають гарантувати міській раді якість пасажирських перевезень.
«Для цього на нашу думку треба:
1. Провести оцінку (аудит) пасажирських потоків нашого міста і за результатами розробити рекомендації стосовно забезпечення пасажирським транспортом та відповідності існуючій схемі пасажирських перевезень.
2. Створити всі умови, щоб тендер на пасажирські перевезення відбувся прозоро, а угоди, які будуть підписані з перевізником, гарантували міській раді якість пасажирських перевезень.
3. Передбачити штрафні санкції за недотримання істотних умов угоди.
4. Не допускати до тендеру компанії, які не володіють автомобільним парком, що дозволяє забезпечити 100% наявність машин на маршруті.
5. При визначенні маршруту, який виставляється на конкурс, вимагаємо обов’язкового погодження з керівниками районів, а також міським головою Винник, селищними головами Рудно та Брюхович, а також їхню участь у засіданні конкурсної комісії», - йдеться у заяві.