×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Дитяча кімната запрацює з нового року

Під час пленарного засідання депутати підтримали ухвалу про розміщення на першому поверсі адміністративної будівлі Львівської міської ради за адресою: м. Львів, площа Ринок, 1, дитячої кімнати для тимчасового перебування дітей відвідувачів Центру надання адміністративних послуг, депутатів та працівників Львівської міської ради.

Зі слів депутата Львівської міської ради Уляни Пак, ідея створення дитячої кімнати виникла ще в лютому цього року, однак процедура пошуку кімнати виявилась досить тривалою.
«Це є позитивний, європейський досвід, також такі кімнати є у деяких українських містах. Зараз багато жінок виходять з відпустки по догляду за дитиною через кілька місяців після народження дітей. І часто постають перед вибором: або робота, або діти. Тому ми, як міська влада, повинні створити максимально сприятливі умови для батьків. Особливо це стосується мешканців, які відвідують ЦНАП. Де конкретно буде розміщена кімната - ще вирішується».
Відповідно до ухвали, адміністративно-господарське управління до 1 лютого 2017 року має розробити та подати на розгляд виконкому порядок тимчасового перебування дітей відвідувачів Центру надання адміністративних послуг, депутатів та працівників Львівської міської ради.