×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутати Львівської міськради закликають швидше оголосити конкурс інвестпроектів для рекультивації відходів

Робоча група у Львівській міській раді запрошує до Львова інвесторів для виконання комплексних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі. Зокрема, закликають не лише рекультивувати полігон, а й взятися за добування біогазу.

Про це повідомив член робочої групи, голова фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук під час ефіру на радіо «Незалежність».

 «У всій Європі вже давно на сміттєзвалищах добувають біогаз, по тому перетворюють його в електрику, яку продають в мережу. Інвесторам виконувати такі роботи дуже вигідно. Якби раніше знайшлися люди, які добували би біогаз на Грибовицькому полігоні, то трагедії, що  нещодавно сталася, ймовірно, можна було би уникнути», – наголосив депутат.

За словами Валерія Веремчука, зараз Львову потрібно оголосити відкритий міжнародний конкурс щодо залучення підприємств для виконання комплексних робіт на Грибовицькому полігоні. Тоді підприємства зможуть запропонувати свої пропозиції  для вирішення екологічного лиха біля Львова.

Довідка: у Львівській міській раді створили робочу групу з представників депутатів Львівської міської та обласної рад, чиновників, громадських активістів щодо вирішення ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі.