×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Заява політичної партії Громадський рух «Народний контроль»

Політична партія «Громадський рух «Народний контроль» висловлює свою стурбованість ситуацією, що складається у Львівській області у сфері екологічної безпеки. Сьогодні, на порядку денному, ми маємо справу фактично уже з двома екологічними кризами.
Перша виникла внаслідок багаторічного затягування вирішення проблем експлуатації Грибовицького сміттєзвалища. На жаль, лише людські жертви змусили і владу, і суспільство зрозуміти масштабність екологічного лиха. І зараз, усі ми маємо за максимально короткий час вирішити проблеми, що накопичувались десятиліттями.
Напевно, усі розуміють, що серед причин виникнення цієї кризової ситуації є головна виправдання, якій немає – бездіяльність відповідальних чиновників, які відповідно до своїх посадових обов’язків мали забезпечити безпечне для довкілля функціонування комунального підприємства «Збиранка».
Окремо хочемо наголосити на персональній відповідальності міського голови Львова Андрія Садового, який крім вирішення старих проблем стоїть на порозі чергового випробовування - нової екологічної кризи, яка вже у найближчі дні може набрати загрозливих обсягів. Йдеться про вивезення та утилізацію сміття з міста Львова та районів області, які раніше використовували міський полігон. Неможливість експлуатації Грибовицького сміттєзвалища змушує шукати нові варіанти для розміщення ТПВ з зі Львова та навколишніх районів.
«Народний контроль» закликає громади області виявити свою солідарність з львівською громадою, і у цей важкий час екологічної загрози для міста Львова з розумінням підійти до вирішення цієї проблеми. Зокрема, надати можливість тимчасового використання інших полігонів області для утилізації ТПВ.
Одночасно, закликаємо керівництво області та міста Львова до чесного і відкритого спілкування з місцевими громадами. Бо лише прозора і відповідальна політика, (в тому числі спрямована на компенсацію можливих незручностей) сприятиме налагодженню діалогу і вирішенню проблеми.