×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Дитячу літературу - на Донеччину

Нещодавно у Краматорську відбулась Перша східноукраїнська книжкова толока, на якій побувала делегація львівських діячів культури та мистецтва. У рамках акції братання «Із Заходу на Схід» учасники толоки провели низку зустрічей у школах та народних домах Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки та Авдіївки. До заходу також долучився і депутат Львівської міської ради Сергій Івах. Він подарував середній школі №25 Краматорська українську дитячу літературу.
Як зазначила директор СШ №25 Інна Миколаївна Страшко, ці книги цінні тим, що вони сучасні, адже такої літератури у їхній шкільній бібліотеці практично немає.
«Приємно усвідомлювати, що маленькі українці з Краматорська будуть за допомогою цих книг поринати у світ прекрасного, вивчати українське слово. Переконаний, що такі громадські ініціативи допоможуть краще запізнатись українцям із Заходу і Сходу України. Адже зараз на цих звільнених територіях утворився певний культурний вакуум, який треба заповнювати українським театром, музикою, літературою. Війна ведеться на різних фронтах, в тому числі, і на культурному», - розповів Сергій Івах.
Додамо, що під час акції всі охочі змогли відвідати книжкову толоку, побувати на автограф-сесії відомих письменників, відвідати художню виставку та взяти участь в майстер-класах народних майстрів.