×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Міська рада має розробити програму підтримки приватних садочків, – Веремчук

«Народний контроль» пропонує Львівській міській раді розробити та впровадити програму підтримки та розвитку приватних дитячих садочків у місті. Про це повідомив голова фракції «Народний контроль» у Львівській міськраді Валерій Веремчук.
«Зараз у Львові в електронній черзі на місце у садочку очікує 10,8 тисяч дітей. Водночас батьки ще тисяч дітлахів навіть не подають заявки у чергу через неможливість навіть так пробитися у заклади дошкільної освіти. Ця ситуація потребує негайного виправлення», – повідомив Веремчук.
За його словами, згідно з державними будівельними нормами, при будівництві житлових комплексів на кожні тисячу мешканців забудовник повинен передбачити 23 місця у дитячих садочках у радіусі 300 метрів.
«Ми наполягаємо, аби будівельні фірми дотримувались цього правила – облаштовували у житлових комплексах альтернативні дитячі садочки, Центри розвитку дитини. Тим часом місто має також надавати фінансову підтримку таким закладам у сумі співмірній витратам міського бюджету на забезпечення однієї дитини у муніципальному садочку», – пояснює Валерій Веремчук.
Як стало відомо «Народному контролю» із особистих джерел, часто будівельні фірми «обходять» вимогу містобудівних умов та обмежень щодо передбачення місць для дітей у садочках. При здачі будинку вони облаштовують кімнати для дошкільнят, а опісля перероблять їх під квартири або магазини. Такі приміщення продають або ж здають в оренду.
Довідка:
Фінансування дитячих садочків здійснюється з місцевих бюджетів.