×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

П’яту партію Чемпіонату світу з шахів серед жінок відкрив Назар Палідович

Львів – шахова столиця світу. У місті триває Чемпіонат світу з шахів серед жінок. У боротьбі за звання шахової королеви світу зійшлись українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Чемпіонат розпочався 2 березня і триватиме до 18 березня. За хорошою традицією, кожну партію розпочинає почесний гість, який робить перший хід.

Перший хід п’ятої шахової партії чорними шахами за Марію Музичук виконав депутат Львівської міської ради Назар Палідович. А за китайську шахістку виконав перший хід футболісти ФК «Карпати» Ігор Худоб`як та Володимир Костевич.

Ще до офіційної церемонії здійснення першого ходу гості привітали шахісток з днем весни – подарували квіти, записники та сувеніри.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з шахів серед жінок відбувається у Палаці Потоцьких. Кожна партія розпочинається рівно о 15.00 год. Глядачі мають можливість спостерігати за перебігом гри в Інтернеті на сайті ФІДЕ. Однак, трансляція відбувається з затримкою у 30 хв. Також усі охочі можуть потрапити у Палац Потоцьких, попередньо зареєструвавшись на сайті ФІДЕ. У Палаці Потоцьких у залі Медіа-центру (дзеркальна зала) також ведеться трансляція матчу, який коментують професійні гросмейстери.

9 березня розпочнеться шоста шахова партія Матчу за звання Чемпіонки світу з шахів серед жінок.

Нагадаємо, раніше право виконати почесний перший хід у партії отримали Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський та 11-класник Андрій Рабець, Іван та Святослав Вакарчуки.