×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит щодо необхідності приведення території “Високого Замку” до належного вигляду

Високий Замок це цілий комплекс пам'яток. Тут і парк "Високий замок", який засновували у 1835 році, городище давньоруського міста Львова, грот і скульптури левів, і власне рештки Високого замку, який був збудований в 13 столітті під керівництвом Галицько-Волинського князя Лева на Замковій горі. 

Гора Високий Замок є одним з найпопулярніших місць для відвідування туристів. Також і мешканці міста полюбляють проводити там дозвілля, оскільки зазначені об’єкти розташовані практично у центрі міста.

Враховуючи таку популярність,  Високий замок мав би бути презентаційним, а зараз його радше можна назвати недоглянутим. Навколо сміття, урни старі й заржавілі, а подекуди і взагалі відсутні або ж їх заміняють кульки прив’язані з двох сторін до огорожі, лавки на горі в напівзруйнованому, а то й взагалі зруйнованому стані,  на поверхні доріжок утворились численні ями та вибоїни.  Відтак, окрім незручностей мешканці та гості міста ризикують також отримати травми.

Слід зазначити, що абсолютний безлад створює ще й неконтрольована ситуація з пересувною вуличною торгівлею. З приходом весни стихійна торгівля з’явилась в  парку Високий Замок, біля підніжжя гори та на самій її вершині. З різноманітних яток, стелажів та лавок здійснюється реалізація сувенірної продукції. Окрім того, з припаркованого біля підніжжя гори автомобіля торгують кавовими напоями. Також надають різного роду послуги з малювання автопортретів.

З одного боку, маємо цілу купу нелегалів, які працюють і заробляють гроші, з іншого – недоглянутий парк. Така ситуація є неприпустимою і потребує негайного вирішення.

Таким чином, на основі усього вищезазначеного та керуючись ст.ст. 13, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу:

1. Здійснити ремонтно-реставраційні роботи на "Високому замку" для приведення його до належного стану.

2. Вжити усіх можливих заходів щодо негайної ліквідації стихійної торгівлі на Високому Замку та недопущення подальшого її виникнення.

Про результати розгляду цього звернення прошу повідомити мене у строки, визначенні ч. 2 ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

 

Петро Адамик