×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Юрій Кужелюк про 100 днів роботи фракції “Громадянська позиція» у ЛМР

Наша фракція складається з шести чоловік. Я вважаю, що за перші 100 днів роботи важко зробити щось таке, що можна було б «помацати». Аналогічно кількість запитів та звернень не говорить про якість роботи фракції та депутата. Неправдою також буде казати, що фракція чи депутат зробили щось самі. Успіху досягнути можна лише за підтримки всієї ради. А заслугою фракції чи депутата може бути глибоке вивчення проблеми, способу її вирішення і вміння переконати більшість ради та виконавчі структури у важливості для громади своїх пріоритетів.
Будь-які речі повинні бути підкріплені фінансово, тому про справжні підсумки можна буде говорити десь через рік після початку роботи каденції.
Пріоритетами фракції «Громадянська позиція», над якими уже розпочато роботу, є наступні:


Реорганізація системи громадського транспорту в місті. Ця проблема є найбільш болючою для львів’ян. Потрібно проводити реформу транспортної галузі у Львові, закупівлю транспортного складу – трамваїв, тролейбусів і автобусів реконструкцію та розширення мережі електротранспорту у місті. Введення єдиного квитка на всі види транспорту є «перезрілою» проблемою.


Системна модернізація інженерних мереж Львова, в першу чергу, системи водовідведення та ліквідація неприємного запаху в місті. Це заміна труб, реконструкція очисних споруд, адже каналізація у Львові є однією з найстаріших. Це достатньо затратний грошовий напрямок, але, тим не менш, це треба зробити, щоб в місті не виникало техногенних катастроф, коли провалюється каналізація.
Каналізування неканалізованих територій, адже у нас й досі є десятки вулиць, де течуть потічки з брудними стоками.


Капітальний ремонт доріг в тому числі і внутрішньоквартальних та завершення реконструкції всіх трамвайних колій у місті. Пріоритет дорогам, які дозволять відвести транспорт від центральної частини і мінімізувати транспортні корки.
Впровадження енергозберігаючих технологій в місті.
Вирішення проблеми місць в дитячих садочках. Необхідно перебирати у власність міста віддані в оренду приміщення дитячих установ, фінансувати ремонтні роботи та вводити їх в дію.
Завершення приведення до належного виду шкільних закладів (дахи, системи опалення, туалети).

Впровадження гарантованого фінансування пріоритетних напрямків протягом всієї каденції з метою досягнення кінцевого результату.

Розвиток віддалених районів міста, а не тільки центральної частини. Мешканці цих районів мають повне право на комфортне проживання.
Завершення періоду незаконних забудов у місті.
Особиста робота депутатів з мешканцями міста і виконання особистих передвиборчих завдань кожним депутатом.

Приймаючи бюджет 2016-го року, ми передбачили достатньо серйозне фінансування цих напрямків. Вважаємо, що надалі ми повинні ухвалити радою довготривалі програми з гарантією фінансування до кінця каденції для забезпечення системної роботи виконавчих структур міської ради. Це дасть можливість нам чітко сказати – ми закрили це питання чи інше питання. Наприклад, ми вирішили питання з транспортом, садочками, каналізуванням, решту буде вирішувати наступна каденція.
Після завершення нинішнього фінансового року можна буде чітко вказати, що вдалось, що ні, і що треба робити далі. Тоді про виконання своїх обіцянок та зроблену роботу зможе сказати кожен з депутатів фракції «Громадянська позиція».