×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Львівська «Самопоміч» вимагає у Шокіна та Авакова проконтролювати розслідування справи ЛАЗу

З вимогою до генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ України особисто проконтролювати розслідуванням справи Львівського автобусного заводу та захистити інтереси держави звернулися депутати Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч». Вирішення цієї справи дасть змогу залучити ефективного інвестора на виробничі площі та створити нові робочі місця.

«Справа Львівського автобусного заводу тягнеться вже роками. У той час, як недобросовісні підприємці вчиняли незаконні оборудки з майном – суди приймали завідомо неправдиві рішення. Для того, щоб уникнути юридичної відповідальності, ЛАЗ розділили між чотирма власниками. У результаті близько 2000 працівників втратили роботу», – розповіла депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Вікторія Довжик.

За її словами, попри те, що триває розслідування низки кримінальних проваджень, за інформацією прокуратури Львівської області знято відповідні арешти та заборону на відчуження майна ЛАЗу, а у січні 2016 року вказані об’єкти зареєстровані за двома юридичними особами у Києві. Такі зміни відбулися на підставі підробленого рішення господарського суду м. Києва.

Як зазначив під час сесії Львівської міської ради Андрій Садовий: «Це диверсійний акт проти громади Львова. Але ми зуміємо повернути це громаді та показати приклад успішного господарювання».

Відтак, депутати звертаються до генерального прокурора Віктора Шокіна та Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою особисто проконтролювати розслідування цієї справи та захистити інтереси держави.

Довідка

У результаті проведеного Фондом держмайна України 2001 року конкурсу контрольний пакет акцій ВАТ «Львівській автобусний завод» придбало українсько-російське спільне науково-виробниче підприємство ТзОВ «СІЛ – Авто».

Незважаючи на те, що того ж року конкурс було визнано недійсним, а у 2003 році Господарським судом м. Києва було визнано недійсним і договір купівлі-продажу майна підприємства, до цього часу не вдається вирішити питання виконання судових рішень та повернення контрольного пакета акцій підприємства в державну власність.