×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Версія для друку

Надати особливого статусу районам Донецької та Луганської області є великою помилкою,- Бащук

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_6_sklykannya_bashchuk1.jpgКонституційні зміни до Основного закону можуть привести країну до хаосу. Позаяк, юридичне закріплення особливого статусу для районів Луганської і Донецької областей є надто небезпечне.
Про це заявив член депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Сергій Бащук у програмі «Діалоги» на ФМ «Галичина» .
«Особливий статус для окупованих територій на сході через зміни до Конституції – неприйнятний варіант для України. Адже базується на Мінських домовленостях, зокрема на 11 пункті, який містить чимало небезпек. У разі узаконення через Конституцію  умов пункту сепаратисти і терористи будуть амністовані, зможуть займати керівні посади в органах місцевого самоврядування, призначати прокурорів, суддів. Окрім того, окуповані території отримуватимуть фінансову підтримку від України, але зможуть вести економічні стосунки із країною-агресором Росією. Це неприпустимі речі», – зазначив Бащук.
Під час ефіру Сергій Бащук за акцентував, що народні депутати, члени політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» не голосуватимуть за запропоновані зміни до Конституції України.

«Децентралізація влади потрібна Україні, органи місцевого самоврядування мають мати значно більше повноважень – керівних, фінансових. Власне, ці зміни, які пропонуються у Конституції, лише вітаються.  Але запропонований проектом змін до Конституції варіант ми вважаємо неприйнятним, оскільки, прикриваючись гучними гаслами про децентралізацію, автори насправді збільшують повноваження окремих центральних гілок влади», – каже Сергій Бащук.
На завершенні ефіру Сергій Бащук розповів, що телевізійна програма «Гаряча лінія «Народного контролю» виходить на 5-му каналі тепер о 21:25, на ТРК «Львів» о 20:20.

Нагадаємо, «Гаряча лінія «Народного контролю» – це спільний проект громадських активістів та журналістів руху «Народний контроль».
Зазвичай, зі своїми скаргами та клопотами люди звертаються на гарячу лінію «Громадського руху «Народний Контроль». Далі вирішувати проблеми їм допомагають журналісти та координатори «Народного контролю». Відтак, телевізійна програма «Гаряча лінія «Народного Контролю» – це унікальний проект, адже, у ньому не лише висвітлюють проблеми людей як і комунальні так і соціальні, а, що головне, допомагають їх вирішувати.

Бащук Сергій Володимирович