×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

У Всесвітній день без тютюну львів’янам пропонували здорову альтернативу

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_6_sklykannya_gutnyk1.jpg

За ініціативи депутата ЛМР Андріяна Гутника у рамках проведення вже традиційної щорічної акції до Всесвітнього дня без тютюну у Львові курцям пропонували здорову альтернативу тютюнопалінню.

Відтак волонтери вітали зі святом та пригощали курців яблуками, аби спонукати відмовитись від поганої звички. Взамін за потушені цигарки активісти роздавали інформаційні листівки про шкідливий вплив тютюну на організм людини. Разом з тим пропонували відповісти на 3 запитання про здоров’я. Усі переможці у подарунок отримали безкоштовні запрошення на відвідування Аквапарку «Пляж», аби не тільки на теорії, але й на практиці підтримати здоровий спосіб життя. Адже, як показують дослідження, один з вдалих способів полегшити відвикання від тютюнопаління – це фізичні вправи. Усі охочі надували повітряні кульки – символ здорових та чистих легень.

«Головне завдання цієї вже традиційної акції, яку ми проводимо щороку - підняти рівень самосвідомості молоді, які першими повинні піклуватися про своє здоров'я та чисте повітря. Більшість курців починають курити в підлітковому віці. За статистикою 40% наших співгромадян, що старші 15 років, не розлучаються з цигаркою. Серед випускників українських шкіл близько 60% уже палять відкрито. Так, що Всесвітній день без тютюну – це чергова спроба відкрити очі курцям на шкоду тютюнового диму. Саме завдяки проведенням ось таких цілеспрямованих заходів на користь здорового способу життя, за останні 5 років кількість курців в Україні зменшується. Важливим фактором також є те, що найбільш активно від куріння відмовляється молодь», – розповів депутат Львівської міської ради Андріян Гутник.

Довідка:

Ініціативу щодо проведення заходів та акцій, пов'язаних з відмовою від куріння, проявила Всесвітня організація охорони здоров'я у 1988 році. Україна у 2006р. ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну. Куріння тютюну відноситься до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. 
Гутник Андріян Юрійович