×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

Про авторську програму первинної профілактики негативних явищ серед молоді

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_6_sklykannya_podolynnyy.jpgПочинаючи з 2012 року, брати Сергій та Віктор Подолинні – засновники ГО «Життя без залежності», щорічно реалізують проект «Зростай без залежності!».

У 12-ти середніх школах м. Львова, які визначаються міським управлінням освіти Львова, проводяться інтерактивні заняття з учнями 7-11 класів. Оскільки залежність дітей від алкоголю, тютюнокуріння, наркотиків досягає критичної межі (останні результати дослідження, оприлюднені МОЗ України від 12.06.12 http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120612_a.html), організація має на меті зменшити кількість учнів навчальних закладів, які вживають або є під загрозою вживання алкоголю, тютюнових та наркотично-психотропних препаратів. Реалізація цього проекту здійснена за підтримки відділу громадського партнерства управління “Секретаріат ради” Львівської міської ради”.

Соціологічне дослідження, яке провела ГО «Життя без залежності» показало, що первинна профілактика на основі авторської програми Сергія Подолинного змінила думку більшості учасників проекту (понад 60%). На початку заняття ці люди вважали залежність шкідливою звичкою, а після ознайомлення ззагрозою та ймовірними наслідками зрозуміли, що вживання алкоголю, тютюну, наркотиків призводить у більшості випадківдо невиліковної хвороби За словами депутата та громадського діяча, бачення програми полягає в тому, що суспільство має власними зусиллями так керувати процесом свого розвитку,щоб імунізувати людей проти пандемії залежності, в першу чергу – дітей.

«Щорічно в Україні від алкоголю помирає близько 40 000 людей, наша країна займає 2-е місце у світі за кількості випалених цигарок на людину. 40% дітей у віці від 14 до 18 років вже залучені до систематичного вживання алкоголю. Така невтішна статистика. Але вибір і вихід завжди є! Суспільство самостійно має напрацьовувати моделі такого розвитку та механізми спротиву виникнення залежності та передавати їх державі дляподальшого впровадження в країні», - вважає Сергій Подолинний. 

Довіка про організацію.

ГО «Життя без залежності» заснована фахівцями в сфері управління людськими ресурсами Сергієм та Віктором Подолинними. Протягом останніх 3 років організація реалізує проект «Зростай без залежності!» – в 36 середніх школах Львова (охоплено біля 9000 учнів) та 14 середніх школах Волинської області (охоплено біля 3500 учнів). Розроблена авторська програма первинної профілактики залежності молоді пройшла випробування й довела свою ефективність. Займає перші місця в конкурсах серед соціальних проектів у Львові, нагороджена Дипломом Львівської міської ради.

Подолинний Сергій Іванович