×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Скільки буде коштувати місту інформаційний центр на меморіалі Героїв Небесної Сотні?

Чи доречно зараз будувати споруду інформаційного центру на меморіалі Героїв Небесної Сотні за 4 млн грн? І чим зумовлена така висока ціна?

Ці запитання ставили на засіданні комісії фінансів та планування бюджету перед директором ЛКП «Зелений Львів» Володимиром Даниленком та головним архітектором проекту Андрієм Лесюком.

Архітектор зауважив, що його компанія є співавтором меморіалу Героїв Небесної Сотні. У проекті інформаційного центру передбачена навісна система вікон та підлоги, стіни частково обшиють гіпсокартоном та оздоблять керамічними плитами.  

Водночас голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак наголосила, що рішення про побудову дороговартісної споруди своїм рішенням без згоди депутатського корпусу ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради.

«У той час, коли почалось повномасштабне вторгнення, ми дозволили виконкому, у разі необхідності, діяти за погодженням із бюджетною комісією, та без сесії приймати рішення. Виконком, порушуючи норму цієї ухвали, без згоди бюджетної комісії надав дозвіл на побудову на меморіалі Героїв Небесної Сотні споруди на 24 кв м за понад 4 млн грн. Тобто це більше 4 тисяч доларів за метр квадратний! 12 метрів квадратних - для охорони і 12 метрів квадратних  - для інформаційного центру. По суті – це дорогий МАФ, але занадто дорогий для міста. Нас це, звичайно, обурило, але ми про це дізнались вже тоді, коли виконавці прийшли на комісію за наповненням – інформаційні стенди, меблі, кавомашина.

Ми погодили наповнення центру, бо логічно, що воно мало би там бути. Проте  хочемо, щоб мер у своєму щорічному виступі під час «Години запитань до мера» дав нам відповідь на наші запитання. Чому прийняли таке рішення у час, коли в країні повномасштабне вторгнення? Навіщо такі витрати – 4 тис доларів за метр квадратний? Нагадаю, раніше уже йшлося про 5 млн грн за біотуалет, що здійняло хвилю невдоволення в громаді. Я переконана, що такі витрати зараз недоречні і невчасні для бюджету міста», - підкреслила Наталія Шелестак.   

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.