×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові працюють над створенням освітнього проекту «Простір можливостей»

У ньому підлітки з інвалідністю зможуть отримувати допрофесійну підготовку.

Для цього на пленарному засіданні депутати проголосували за внесення змін у додаток до ухвали міської ради “Про затвердження Примірного статуту установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Львівської міської територіальної громади“.

Відповідно до змін, УДЮМК матиме право створювати свої структурні підрозділи (відділи). Тож незабаром має з’явитись спеціальне позашкільне відділення при УДЮМКу Личаківського району для роботи з підлітками та молоддю з особливими освітніми проблемами.

Ініціаторка проекту - депутатка ЛМР Наталія Шелестак. За її словами, це буде перший такий комплекс не тільки у Львові, а й загалом в Україні.

«Я багато спілкуюсь з родинами, які виховують дітей з інвалідністю. Головна проблема - після закінчення навчання діти опиняються зачиненими вдома. Через це мами не мають можливості працювати.

Дуже важливо, щоб ми зрозуміли, що діти з особливими освітніми потребами можуть здобути професійну освіту і бути задіяні. Вони можуть стати кухарями або помічниками кухарів, декораторами, отримати інші робітничі професії і бути корисними суспільству.  Сподіваємося за наступні п’ять років нам вдасться створити цілу мережу таких центрів, де отримуватимуть послуги сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю», - Наталія Шелестак.