×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Електричному транспорту - зелене світло!

Голова комісії транспорту Ігор Зінкевич підготував звернення ради до Премʼєр-міністра України з пропозицією внести зміни до Постанови Кабінету міністрів, а саме, дозволити рух громадськими смугами транспортним засобам, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. 

Зростання споживання та вартості нафтопродуктів в умовах воєнного стану потребує застосування заходів енергоефективності, зменшення споживання та переходу на альтернативні джерела. 
 
«Тож ті економіки, які швидше знизять витрати на нафтопродукти, перейшовши на електричні авто, будуть мати апріорі меншу собівартість будь-якого свого товару чи послуги. В умовах, коли економіка України забезпечує різке зростання військових витрат, потрібні дієві механізми для скорочення інших видатків.
Запропонована мною зміна стимулюватиме перехід на електротранспорт, що особливо актуально при обмеженій кількості нафтопродуктів в країні. Зважаючи на це та приклади інших держав з розвинутою економікою, які всіляко стимулють користувачів електротранспорту, прошу підтримати ініціативу проїзд електрокарів в смузі для руху маршрутних транспортних засобів», - зазначив Ігор Зінкевич.
 
Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.