×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Комісія фінансів та планування бюджету ЛМР проінспектувала роботи з будівництва сміттєпереробного комплексу

Із початком повномасштабного вторгнення будівництво призупинилось на деякий час, але згодом його вдалось відновити.

За словами керівника ЛКП "Зелений Львів" Тараса Калужного, зараз в механічній частині майбутнього заводу забито 905 паль, зроблено розтвірки. Через тиждень-другий планують ставити стіни.

"Далі будемо забивати палі в відсіку біологічному, загалом їх має бути десь біля 2 тисяч. Затримки глобальної в нас немає, але є проблема з доставкою обладнання", - пояснив Тарас Калужний.

Підрядник замовив обладнання з Німеччини, але після початку війни німці відмовились його постачати та проводити сервісне обслуговування, тому виконавець змінив постачальника. Було заплановано завести обладнання у листопаді-грудні, проте, враховуючи форс-мажор, зможуть це зробити у січні-лютому наступного року.

Крім цього, була проблема з оплатою підряднику, позаяк Кабмін забороняв це робити час воєнного стану. Однак в травні сміттєпереробний завод було визначено об'єктом критичної інфраструктури і кошти мають бути перераховані.

b_553_368_16777215_00_images_sofi_IMG_20220715_114542_741_(2).jpg

Також члени комісії фінансів оглянули 7-му лікарню м. Львова, яка розташована у Брюховичах. Тут проводять реабілітацію після інфарктів та інсультів.

За словами голови комісії Наталії Шелестак, лікарня доєднана до Першого ТМО. Тут відсутня доступність для людей з інвалідністю, лікарня потребує капітального ремонту та модернізації. Для цього планують розробити якісний проект, щоб залучити бюджетні та спонсорські кошти, позаяк в країні гостро стоїть питання посттравматичної реабілітації.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.