×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Як відбуватиметься навчальний процес у новому навчальному році?

Із 1 вересня за сприятливих умов Львівська міська рада планує запустити очне навчання в школах. Однак для цього потрібно створити належні умови та провести відповідний інструктаж серед вчителів та дітей.
 
Для цього на пленарному засіданні депутати ухвалили Програму підготовки закладів освіти Львівської міської територіальної громади та здійснення освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році.
 
Як повідомила депутатка Львівської міської ради фракції ВАРТА Неля Васюта , ця програма має два напрями: забезпечення безпечного навчання в освітніх установах та національно-патріотичне виховання молоді. Також програма включає домедичну підготовку дітей та вчителів, особистий захист, убезпечення від вибухонебезпечних предметів. 
 
«Мова йде насамперед про те, щоб навчитись жити в умовах війни. Основна умова – надійне укриття. Проте є частина шкіл, де їх немає, відтак вони зобов’язані укласти договір оренди з сусідніми приміщеннями, наприклад, ОСББ, іншими установами, де є укриття. Тільки коли укриття будуть належним чином облаштовані (вентиляція, вода, санвузл, безпечні меблі), тільки тоді в такому навчальному закладі зможуть навчатись діти», - зазначила Неля Васюта.
 
Навчання планується очне і змішане для учнів старших шкіл.  Також заплановане облаштуванні нових та модернізації наявних стрілецьких тирів у закладах освіти,  організація навчань за напрямами: поведінки під час надзвичайних ситуацій, щодо дій з невідомими та вибухонебезпечними предметами, пожежної безпеки та правильного поводження з засобами індивідуального захисту.
 
Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.