×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Мешканці Львова вимагають повернути 52 маршрут

Комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності розглянула звернення мешканців району вулиць Варшавської – Окуневського-Малоголосківської щодо зміни руху 52 маршруту у Львові.
 
Голова комісії Ігор Зінкевич повідомив, що за рішенням виконкому було знято 52 маршрутний автобус «Рудне – вул.Варшавська», натомість запроваджено новий маршрут 5А , який не дотримується графіку руху. Інколи мешканці змушені чекати на транспорт 45 хв і більше. Незадоволені львів'яни звертались до управління транспорту, проте їм пояснили зміни його начебто нерентабельністю.    
Щоб отримати відповіді на ці та багато інших питань, на комісію було запрошено чиновників, проте вони так і не з'явились на засідання.
 
Водночас постанова №176 Кабінету Міністрів чітко регулює зміни маршрутів. У ній йдеться про те, що маршрут можна корегувати один раз на 25 %, якщо змінюється кінцева зупинка. Якщо без зміни кінцевої, то на 30% від загальної протяжності. 
 
Громадський активіст Святослав Товстига зауважив, що на згаданому маршруті відбулось уже три зміни, останні на 40%. 
«У постанові написано, якщо змінюють понад 25% руху, тоді організатор маршруту ліквідовує його і організовується новий конкурс. Тобто з правової точки зору є порушення постанови Кабміну». 
 
Відтак за пропозицією голови комісії  Ігоря Зінкевича комісія дала протокольне доручення юридичному департаменту ЛМР щодо надання правової оцінки відповідності змінених маршрутів №52 і 5А постанові №176 Кабміну від 18.02.97р
 
Крім цього, комісія проголосувала за повернення автобусів 52 і 5А до їх попереднього графіку згідно із зверненням мешканців.
 
 
 
 
Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.