Версія для друку

Депутати від ЄС просять збільшити фінансування галузі освіти у Львові в 2022 році

Сьогодні, 31 грудня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради наша фракція виступила із проханням до виконавчих органів місцевої влади Львова збільшити фінансування на освітні потреби під час перерозподілу бюджету у 2022 році. Відповідну позицію озвучила депутатка від ЄС Уляна Пак.
 
За її словами, у 2021 році для освітніх потреб було передбачено 289 мільйонів гривень. У 2022 році сума закладених на освіту коштів поки що є меншою.
 
"Фракція «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді вважає, що освіта й надалі повинна залишатися у пріоритетах, а її фінансування не повинне зменшуватися.
 
Однак у бюджеті розвитку на 2022 рік передбачено лише 103 мільйони гривень - це майже втричі менше, аніж видатки у минулому році. Таке фінансування унеможливлює виконання та завершення навіть тих робіт, які вже є розпочатими.
 
У нас є кілька відновлених дошкільних навчальних закладів, які ми готуємо до відкриття, проте цифри бюджету, на жаль, передбачають, що це не відбудеться.
 
Те, що сфера освіти сьогодні недофінансована – відповідальність виконавчих органів. Коли наступного року ми розподілятимемо додаткові кошти, ми першочергово повинні дофінансувати розвиток галузі освіти.
 
З метою забезпечення права на освіту фракція «Європейська Солідарність» звертається до виконавчих органів Львівської міської ради з проханням при перерозподілі бюджетних коштів у 2022 році, перебачити видатки на освітні потреби мешканців Львова", - йдеться у зверненні депутатів від ЄС.
 
Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради