×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У планах на 2022 рік завершити реставрацію 37 об'єктів пам'яток архітектури – Сергій Івах

Під час засідання постійної комісії з питань комунальної власності депутати розглянули головний документ міста, за яким Львів житиме та функціонуватиме у 2022 році. Йдеться про бюджет розвитку у частині управління історичного середовища, розповідає голова комісії комунальної власності, депутат фракції "Європейська Солідарність" Сергій Івах.

"На даний момент було виділено близько 45 млн грн для проведення реконструкцій та збереження історичних пам'яток у Львові. У переліку є 37 об'єктів, які потребують реконструкції та роботи над якими уже розпочаті, думаю, що у 2022 році ми завершимо їхню реставрацію», - Сергій Івах.

За словами депутата, сьогодні у Львові діє дві програми співфінансування реставрації будинків-пам'яток архітектури та їхніх елементів. Завдяки їм, вдалося відновити сотні унікальних брам та вхідних дверей, зберегти історичні дерев’яні вікна та балкони.

 «На 2022 рік ми передбачили додаткові кошти для забезпечення дії програм, за допопомогою яких відреставруємо ще балкони та брами міста. Ці програми співфінансування мають неабияку популярність і запит серед мешканців. Продовження дії цих програм та їхнього фінансування з міського бюджету є необхідністю, а активність мешканців — цьому підтвердження», - додав Сергій Івах.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради