Версія для друку

У Львові оприлюднили результати дослідження про погляди мешканців щодо потенційної Львівської агломерації

Що думає громада про Львівську агломерацію? Мова йде не про Грибовичі чи Підбірці, а про Оброшино чи Пустомити. І не про утворення “Великого Львова”, а про співпрацю на рівних засадах та реалізацію спільних проєктів між Львівською та сусідніми громадами.

У Львові оприлюднили результати дослідження  «Думки і погляди мешканців/-ок потенційної Львівської агломерації щодо децентралізації і міжмуніципальної співпраці». На презентації був депутат від Самопомочі Юрій Лукашевський, який водночас є директором департаменту міської агломерації і пояснює, що мова йде про сусідні із Львовом громади  у радіусі 30-50 км.

“Завдяки дослідженню Ради Європи: децентралізація і місцеве самоврядування вдалося отримати дуже цікаві дані. Наприклад, що понад 75% мешканців Львова та сусідніх громад підтримують ідею співпраці та добросусідства. Понад 40% людей, які проживають у сусідніх із Львовом громадах приїжджають до Львова щодня, водночас на вихідних львів'яни активно відпочивають поблизу міста. Цифри говорять, що маємо усі ознаки формування агломерації навколо Львова, а це добрі передумови для співпраці та розвитку, ” - розповідає депутат Юрій Лукашевський.

Насамперед мова йде про проєкти у сфері транспорту, охорони здоров'я, збору, вивезення та переробки ТПВ, освіти та культури. На переконання експертів співпраця у цих сферах може суттєво підвищити комфорт мешканців Львова та сусідніх громад та сприяти спільному економічному росту.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради