×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Наступного року місто повинне віддати більше 1 мільярда гривень боргів – Уляна Пак

Про те, що львівська казна на межі дефолту, а чиновники роками «заплющують очі» на проблеми, допоки не станеться трагедії розповіла депутатка фракції «Європейська Солідарність» Уляна Пак  під час спецефіру «Народного Толк-шоу», присвяченого трагедії в Стрийському парку.

За її словами, на догляд дерев цьогоріч році районні адміністрації Львова отримали 9,2 мільйонів гривень, натомість у 2020 році ця сума складала 11,7 мільйонів.  Попри брак коштів у бюджеті, у мерії все одно беруться за великі проєкти, залишаючи поза увагою дрібніші проблеми районів Львова.

«Сьогодні багато проблем відомі чиновникам, проте постійно бракує грошей та людей, все переноситься з року в рік. А наступного року ми можемо бути на межі дефолту. Цьогоріч, коли ми повинні були віддати 480 млн запозичень, то майже два місяці жодні роботи не велися, нічого не фінансувалося. Місто завмерло на два місяці, бо ми мали віддати борги.

Наступного року ми повинні віддати 1,18 мільярда гривень, це при тому, що приблизний наш бюджет розвитку становить 1,5 мільярда. Сьогодні є розуміння того, що коштів у бюджеті дуже мало. І чомусь мені видається, що у мерії будуть хотіти робити великі проекти за запозичені кошти, а на щоденні важливі справи життя міста, не такого великого масштабу, коштів не вистачатиме. Оскільки це господарка, не політика, її перед виборами не покажеш», - запевнила Уляна Пак.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.