×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові запрацюють нові правила для врегулювання руху малого електротранспорту – Володимир Лесик

Депутати підтримали внесення змін до ухвали міської ради від 21.04.2012 N376 "Про правила благоустрою м. Львова". Відтепер малому електротранспорту заборонено здійснювати рух автомобільними дорогами і трамвайними коліями, про це розповів автор Ухвали, депутат фракції «Європейська Солідарність, секретар комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Володимир Лесик.
«Оскільки користувачі малого елктротранспорту не є учасниками дорожнього руху, а їх розмаїття просто вражає, наберуть чинності нові правила для користування згаданим транспортом. Перша і найголовніша новація - це заборона цим засобам рухатись шляхами для автомобільного транспорту та трамвайними коліями. Це пов‘язано із питанням безпеки як для самих «електропілотів», так і для інших учасників дорожнього руху.
Друга новація - це швидкісний режим. У проекті ухвали ми запропонували наступні швидкісні обмеження: тротуари -до 10 км/год; велодоріжки - до 25 км/год; житлові зони та інші території - до 20 км/год», - зазначив Володимир Лесик.
За словами депутата, встановлено обмеження і для місць паркування цих пристроїв.
«Відтепер забороняється паркувати малий електротранспорт на пішохідних переходах, пандусах для маломобільних груп, зупинках громадського транспорту, безпосередньо перед входами до житлових і нежитлових будівель та місцях виїзду екстрених служб. Це основні правила, дотримання яких встановить безпеку для користувачів  цих засобів та комфорт для інших  мешканців!», - переконаний депутат Володимир Лесик.
Додамо, що у Львові муніципальна варта вже складає протоколи про правопорушення на користувачів малого електротранспорту, які переміщуються центральною алеєю проспекту Свободи.
 
Більше інформації про діяльність фракції "Європейська Солідарність" читайте тут: https://www.facebook.com/faction.es.lviv.lmr/
 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.