×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Місто візьме кредит для підтримки комунальних підприємств

Депутати  погодили участь Львівської міської ради у Програмі підтримки муніципалітетів України в рамках надзвичайного “Пакету солідарності“ Європейського банку реконструкції та розвитку для протидії наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові.

Внаслідок поширення COVID-19 та запровадження карантинних обмежень міський бюджет Львова та міські комунальні підприємства зазнали значних фінансових втрат. Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив надзвичайний «Пакет солідарності» і 1 млрд євро для забезпечення фінансової стабільності муніципалітетів України та покриття необхідних видатків.

«Це дуже важлива програма, і це надшвидкі інвестиції, які ми можемо отримати до бюджету, - зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, - Сьогодні - це перший крок, далі будуть ще дві складні ухвали. Відповідно до цієї програми ми зможемо отримати 760 млн грн з 3% річних у валюті для підтримки наших найбільших комунальних підприємств.

Тобто зараз, цією ухвалою ми лише просимо дати дозвіл взяти участь у цій програмі, аби дозволити нам напрацьовувати пакет документів. Відзначу, що жодного кредиту місто не зможе взяти без дозволу міністерства фінансів", - пояснила Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку

Затвердження цієї ухвали дозволить укласти Угоду про наміри щодо підготовки критичного фінансування у відповідній Програмі ЄБРР, а також розпочати невідкладну підготовку й подання необхідних для її швидкої реалізації в теперішніх кризових умовах.  

Відповідно до ухвали, департамент економічного розвитку забезпечить підготовку та подання необхідних документів для участі Львівської міської ради у Програмі підтримки муніципалітетів України в рамках надзвичайного “Пакету солідарності“ ЄБРР для протидії наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові.