×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Проблемні питання продовження договорів оренди з «Укрпоштою» та Просвітою, - комісія комунального майна

На засіданні комісії комунального майна, ресурсів та історичного середовища депутати заслухали звернення АТ «Укрпошта» «Про продовження договорів оренди укладених з АТ «Укрпошта» на нежитлові приміщення у місті Львові».

Як розповів представник "Укрпошти", у Львові нараховується 38 відділень. У них обслуговуються 173 тис львів'ян, які отримують пенсію, субсидії, послуги соцстраху. Проте договір про оренду на 2021 рік місто з цією організацією не уклало.

Як зауважив секретар комісії Володимир Гринишин, управління комунальної власності формує перелік соціально важливих організацій для міста, які будуть отримувати пільгу за оплату. Серед них  - Укрпошта, Ощадбанк та інші. Однак, який буде розмір пільги - питання залишається відкритим.

«Новий закон про оренду не передбачає оплату 1 грн. УКВ розробляє методику оплати на пільгових умовах цих приміщень, тому це питання на стадії вирішення».

Також депутати заслухали представників громадської організації «Просвіта» про сприяння у продовженні пільгової оренди нежитлового приміщення на пл.Ринок,7 у розмірі 1грн. за кв.м. та на вул.Друкарській,6 (терміном на 5 років).

Начальниця управління охорони історичного середовища Ліля Швець-Онищенко зазначила, що будівля за адресою пл. Ринок,7 потребує капітального ремонту, однак кошти на нього поки не передбачені.

Голова комісії Сергій Івах відзначив важливість просвітницьких організацій.

«На мою думку, ситуація потребує виваженого рішення і тому ми б хотіли глобально її вивчити. Приміщення перебувають у незадовільному стані, ремонт давно не проводився. Думаю, люди мають працювати в комфортних умовах, тому слід шукати шляхи виходу. Можливо, це могло б бути співфінансування або пошук іншого приміщення, яке більш пристосоване до цього».

За результатами обговорення, члени комісії вирішили скерувати звернення на управління комунальної власності з проханням надати перелік об'єктів, які використовує «Просвіта» та їх функціональне призначення.

Продовження засідання комісії комунального майна заплановано на п’ятницю 19 лютого.