×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Митці просять назвати у Львові вулицю на честь Богдана Ступки

Колектив театру ім. Марії Заньковецької звернувся до комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх звязків ЛМР з проханням перейменувати вулицю Технічну у м. Львові на вулицю Богдана Ступки.

Члени комісії одноголосно підтримали цю пропозицію та звернуться з нею також на комісію з перейменування вулиць. «У 2021 році видатному українському акторові виповнилося б 80 років. Його життя тісно пов’язане зі Львовом: тут актор народився, зростав, закінчив студію при театрі ім. М. Заньковецької, дебютував на цій сцені. Загалом, у Львові Ступка працював 17 років», - йдеться у зверненні. 

Крім цього, колектив театру звернувся з листом щодо ремонту даху. За кошти міської ради у 2016 році розроблена ПКД ремонту. Загальна вартість робіт станом на 2016 рік становила близько 13 млн грн, після індексації – 18 млн грн. 

Як повідомив депутат ЛМР Роман Грицевич, обласна державна адміністрація дала згоду на співфінансування ремонтних робіт.

За останні роки силами Мінкультури проведено підсилення фундаменту, відремонтовано частину фасаду, зроблено внутрішні роботи, замінено електрообладнання, механізми сцени. Проте будівля перебуває в змішаній власності, адже 1 і 2 поверх – приміщення театру, 3 і 4  - комунальна власність.

У ході дискусії член комісії Петро Адамик подав пропозицію скерувати звернення від комісії на ім’я обласної адміністрації, Кабміну, Міністерства культури щодо готовності міста щодо співфінансування ремонту покрівлі театру ім. М. Заньковецької.