Версія для друку

Для лікарні швидкої медичної допомоги планують закупити ангіограф

На комісії фінансів та планування бюджету депутати підтримали звернення КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» стосовно прохання погодити проект договору фінансового лізингу.

Генеральний директор лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук повідомив, що для лікарні життєво необхідно закупити новий ангіограф.

«Старий ангіограф відремонтований, але йому уже 15 років і невідомо, скільки він ще прослужить. Це дуже важливий апарат, на якому лікуються інсульти, інфаркти, від яких помирає в десятки, сотні людей більше, ніж від коронавірусу. Ми єдиний центр в Західній Україні, який обслуговує таку велику кількість хворих. У лікарнях такого типу їх має бути чотири – два для обстеження голови, і два  - серце і судини».

За словами Олега Самчука, лікарня бере участь в програмі  Міністерства охорони здоров’я в межах програми “Emergency department”( Відділення екстреної допомоги).

«У межах проекту лікарня може отримати від держави КТ, МРТ і ще один ангіограф, але від нас вимагається зробити ремонт приміщення. Якщо нам вдасться отримати від міста і від МОЗу, то це забезпечить потребу лікарні на 75%. Ціна ангіографа експертного класу - 30-35 млн грн, звичайний – 20-25млн грн».

Депутат ЛМР Юрій Кужелюк прокоментував: «Ми погодили купівлю ангіографа за лізингові кошти для лікарні швидкої допомоги. Тобто сесійно ми виділили кошти, уже ці кошти передбачили, дали дозвіл на лізинг. А тепер бюджетна комісія має остаточно це погодити».

Підсумовуючи, голова комісії Вікторія Довжик запропонувала головному лікарю  подати на комісію суму, необхідну для завершення ремонтних робіт у лікарні.  

Член комісії Любомир Босаневич, у свою чергу,  подав пропозицію щодо протокольного доручення: напрацювати рішення щодо придбання ще одного ангіографа для лікарні швидкої допомоги. «Щоб раз і назавжди закрити це питання на сто відсотків».