Версія для друку

У Львові створять сучасну ПЛР-лабораторію, - комісія фінансів

На комісії фінансів і планування бюджету депутати розглянули звернення управління охорони здоров’я щодо виділення коштів із резервного фонду міського бюджету у сумі 7 млн грн для створення сучасної лабораторії молекулярно-генетичних досліджень для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції.

Як повідомила голова комісії Вікторія Довжик, 7 млн грн розподілять наступним чином:  3 млн грн на ремонти приміщень і 4 млн грн на придбання обладнання для ПЛР-лабораторії.

Головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги Олег Савчук зазначив, що це буде нова лабораторія, яка створюється у лікарні швидкої медичної  допомоги. «Зараз готується проєкт, експертиза, тендер на ремонтні роботи, а згодом проведуть закупівлю обладнання для ПЛР-лабораторії. Ми плануємо, що зможемо робити до 100 тестів вдень. Лабораторія буде багатопрофільною, але зараз вона потрібна для пришвидшення визначення аналізів в м. Львові на Covid».

Заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна підкреслила: «Така лабораторія має бути у Львові, адже не знаємо коли закінчиться епідемія коронавірусу. Відтак ми повинні мати в місті сучасну вірусологічну лабораторію».

Також, за словами голови комісії Вікторії Довжик, члени комісії погодили 4 млн грн на виплату доплати медичним сестрам лікарні швидкої медичної допомоги Львова.