×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На засіданні бюджетної комісії схвалили заходи з підтримки бізнесу на час карантину

Депутати – члени комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради підтримали три проєкти ухвал, які стосуються підтримки підприємництва у час карантину.

Ці ухвали напрацьовані на доручення позачергової сесії Львівської міської ради і будуть винесені на затвердження депутатським корпусом на позачергове пленарне засідання ЛМР у вівторок, 28 квітня.

Відтак депутати підтримали проєкт ухвали «Про внесення змін до ухвали «Про затвердження ставок єдиного податку для осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність». Йдеться для про звільнення платників єдиного податку І та ІІ групи, на яких поширюються обмеження, передбачені підпунктом 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211, від сплати податкових зобов’язань по єдиному податку. Про це повідомила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк наголосив на тому, що тут йдеться про ті підприємства, які постраждали під час карантину, тобто ті, які не здійснювали і не здійснюють господарську діяльність.

Відповідно до другого проєкту ухвали «Про заходи на підтримку суб’єктів підприємницької діяльності на період дії карантину», за інформацією Ірини Кулинич, місто пропонує підприємцям малого та середнього бізнесу низку пільг на період карантину, зокрема, звільнення від орендної плати за користування комунальним майном та окремими конструктивними елементами благоустрою, а також сплати за розміщення зовнішньої реклами й туристичного збору.

Окрім того, депутати підтримали проєкт ухвали «Про внесення змін до ухвали Львівської міської ради «Про затвердження Положення Про відшкодування з міського бюджету суб’єктам господарювання з міського бюджету частину відсотків за кредитами», за якою пропонується розширити категорії суб’єктів господарювання, яким місто частково допоможе відшкодувати відсоткову ставку повернення кредитів. Йдеться, зокрема, про те, щоб цією ухвалою могли скористатися підприємці, які постраждали від кризи і перепрофільовують свою діяльність у період карантину. 

Голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Вікторія Довжик зазначила: «На засіданні комісії ми підтримали низку проєктів ухвал, які стосуються певних полегшень для суб’єктів підприємництва, створення для них пільгових умов під час карантину. Ми розуміємо, що водночас і міський бюджет недоотримає, але переконані, що у такий період треба підтримати наших підприємців, щоб зменшити на них фінансовий тягар у час кризи».

Окрім того, депутати розглянули на комісії низку інших питань. Зокрема, вони підтримали закупівлю у лізинг 10 спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги некомерційним підприємством Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

Також на комісії підтримали проєкт ухвали щодо участі Львівської міської ради в Програмі підтримки у рамках надзвичайного пакету солідарності Європейського банку реконструкції та розвитку.