×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Рада підтримала електронну петицію «Про заборону спалювання сухої рослинності»

На пленарному засіданні Львівської міської ради 42 депутати підтримали електронну петицію «Про заборону спалювання сухої рослинності».

Авторка петиції Ярина Поніжай зареєструвала її на порталі e-dem.in.ua – Єдина система місцевих петицій 4 листопада 2019 року, а 2 січня 2020 року петиція  набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

У петиції вимагають: почати наводити лад з паліями сухої рослинності і пропонують управлінню екології напрацювати дорожню карту щодо вирішення цієї проблеми, а владі міста - розпочати просвітницьку кампанію з метою донесення інформації до громади міста, про надзвичайну шкоду (радіо, телебачення, соцмережі, школи, медичні заклади та інші комунальні установи) та запобігання подальшому спаленню, одночасно показуючи альтернативні способи утилізації листя та трави.

Депутати доручили департаменту містобудування у 30-ти денний строк розробити дорожню карту реалізації е-петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії екології та природокористування.

Голова комісії екології та природокористування Львівської міської ради Ірина Оршак зазначила, що була серед тих 500 людей, які віддали свій голос за петицію на порталі e-dem.in.ua. Також Ірина Оршак повідомила: «Цього року ми плануємо передбачити в екологічному фонді міста кошти на створення промоційного ролику для застереження мешканців щодо спалювання сухої рослинності. Треба навести з цим лад».