×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У місті створять Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Рідні"

23 січня на пленарному засіданні депутати погодили створення комунальної установи “Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Рідні“.

У центрі «Рідні» пропонується відкрити відділення термінового влаштування з цілодобовим перебуванням дітей,  а також відділення «Служба підтримки сім’ї» денного перебування дітей та сімей.

Ростислав Тимків, начальник управління служби у справах дітей Львівської міської ради зазначив, що у підпорядкуванні міської ради немає закладу, де можна терміново влаштувати дітей.

«Є притулок для дітей, підпорядкований обласній держадміністрації, який має реформуватись і є будинок дитини. Всі ці заклади у майбутньому будуть  реформувати. Створивши цей центр, ми матимемо альтернативну установу для дітей міста. У ньому зможуть перебувати діти від 0 до 18 років на термін до 9-ти місяців. Але найголовніше там буде персонал, який працюватиме у кризових ситуаціях не лише з дітьми, а й з батьками». 

Депутатка ЛМР Оксана Рубай зауважила, що над цією ідеєю у Львові працювали кілька років. «Це дуже необхідна річ для сімей, які потрапляють в кризові ситуації. До прикладу, ми стикались з ситуацією, коли ставалась пожежа в будинку і сім’я залишалась без даху над головою. Ці люди потребують тимчасового проживання і психологічної підтримки в такі моменти. Також буває насильство в сім’ї, конфліктні ситуації. В таких випадках шукали готелі, в яких поселяли людей, але це займає певний час і є неефективне».  

Відповідно до ухвали, уповноваженим органом комунальної установи “Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Рідні“ визначено управління “Служба у справах дітей“ департаменту гуманітарної політики.

 Управління “Служба у справах дітей“ департаменту гуманітарної політики зобов’язане затвердити Положення про комунальну установу “Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Рідні“.

Оксана Чухліб

23.01.2020