×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

117 ідей. Як зробити Львів кращим

25 грудня закінчився прийом проектів на конкурс «Зробимо Львів кращим». Всього подано 117 проектів від громадських організацій міста Львова.

Проекти подавали за напрямками культура, туризм, освіта, соціальний захист, розвиток громадянського суспільства, інформаційні технології та інновації, поводження з відходами.

За словами заступниці начальника відділу громадського партнерства ЛМР Юлії Бойко, подані проекти дуже цікаві та мають різне спрямування.

«Радіємо, що маємо щороку стабільну активність від громадських організацій. Зараз триває етап підсумовування, ми розподіляємо проекти між профільними управліннями Львівської міської ради, які курують вищезгадані галузеві напрямки. Після цього проекти пройдуть попередній розгляд відповідними профільними  управліннями. Переможців визначать в січні на засіданнях спеціальних комісії. Громадські організації матимуть можливість презентувати свій проект та детальніше пояснити його мету та завдання.

Якщо говорити про кількісні показники, то маємо наступну картину: традиційно лідирує галузь «Культура», на цей напрямок подано 46 проектів, на другому місці «Соціальний захист» -19 проектів. І, як і попереднього року – у трійці лідерів – галузь «Освіта», на яку подано 17 проектів. Далі маємо наступні цифри: галузь «Інформаційні технології та інновації» - 6 проектів, галузь «Поводження з відходами» - 4 проекти, галузь «Туризм» - 8 проектів та галузь «Розвиток громадянського суспільства» - 16 проектів».

У подальшому, згідно з процедурою, відбуватиметься засідання виконавчого комітету, яке затвердить перелік проектів-переможців, що будуть реалізовані у 2020 році.      

«Упродовж 2019 року ми постійно висвітлювали хід та реалізацію проектів-переможців конкурсу «Зробимо Львів кращим». Ми були присутні практично на всіх заходах, які реалізовувались у рамках цих проектів, намагались якомога активніше висвітлити події у соцмережах та на Інформаційному порталі депутатів. Відтак, інші громадські організації, спостерігаючи за втіленням ідей, також долучились до конкурсу. Приємно, що учасники, які минулого року якісно реалізували свої проекти,  знову в переліку учасників конкурсу. Це показує рівень довіри та співпраці між міською радою і громадськими організаціями. Це означає, що вони налаштовані на співпрацю, конструктив і на побудову нашого міста» - зазначила Юлія Бойко.

Нагадаємо, що впродовж 2019 року було реалізовано 35 проектів-переможців.

Перелік поданих проектів.

 Оксана Чухліб.

27.12.2919