×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На перехресті вул. Луганської - просп. Червоної Калини планують збудувати багатофункційний комплекс

7 серпня 2019 року у приміщенні культурно-освітнього центру ім. О. Довженка відбулось громадське слухання проекту внесення змін до детального плану території у межах вул. Луганської, вул. В. Навроцького, вул. Зеленої, просп. Ч. Калини у м. Львові.

Замовником детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект». Підстава розроблення — рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 21.09.2018 № 1027.

«Проектом передбачено збереження існуючої громадської забудови з можливістю її реконструкції. На ділянці транспортного призначення, що розташована на перехресті вул. Луганської - просп. Червоної Калини, пропонується розмістити проектований комплекс громадського призначення поверховістю 3- 4 -15 поверхів. У проектованому комплексі загальною корисною площею 8,8 тис. м.кв. передбачається можливість розміщення офісних приміщень, готелю, закладів громадського харчування, спортивно-оздоровчих приміщень», - йдеться у пояснювальній записці.

Як повідомила архітектор Лілія Людкевич, детальним планом передбачено уточнення та трасування червоних ліній вулиці Луганської та просп. Червоної Калини.

«На плані розташована існуюча житлова забудова, громадська забудова, гаражі, СТО та території в невизначеному стані. Проектом внесення змін передбачено вирівняти червону лінію, що в більшій мірі відповідає Генеральному плану м. Львова, та на території транспортної структури розташувати об’єкт громадського призначення  - багатофункціональний комплекс. Це дозволить створити 200-500 робочих місць».

Крім цього, як зауважила Лілія Людкевич, уточнюється функціональне призначення Сихівського району. «Оскільки плануємо збільшити територію, що потрапляє за межі червоних ліній, тут буде розташована зона Г-2 для громадського закладу. Також на території буде дублюючий проїзд для комфортного під’їзду, один заїзд і один виїзд. Решту території залишається без змін». 

Після виступу архітектора мешканці, присутні на громадському слуханні,  висловили свої пропозиції, а саме: продовжити дорогу до вул. Угорської, передбачити парковку, облаштувати навколишню територію у вигляді парку чи скверу.

Додамо, що з 24 липня до 24 серпня 2019 року триватиме громадське обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту внесення змін до детального плану території у межах вул. Луганської, вул. В. Навроцького, вул. Зеленої, просп. Ч. Калини у м. Львові.

Із проектом містобудівної документації можна ознайомитись на сайті Львівської міської ради у рубриці «Місто — Проекти детальних планів території» та у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кабінет 539.

Письмові зауваження та пропозиції до проекту детального плану території можна подавати до 24 серпня 2019 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення. Відповідальною посадовою особою Львівської міської ради за організацію розгляду пропозицій є Ірина Ковалик, провідний спеціаліст відділу урбаністики управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради.

Телефон для довідок: (032) 2 97 57 86.

8.08.2019

Оксана Чухліб.