×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Італійська компанія допомагає Львову у розробці проекту з впровадження «розумного освітлення» у місті

9 липня у Львівській міській раді відбулася робоча зустріч італійської делегації з представниками ЛМР.

У складі італійської делегації Доменіко Йовіне – генеральний директор ТзОВ «Студіо Йовіне» з м. Мілан та Ліно Амартруда – менеджер ТзОВ «Студіо Йовіне».

Львівську міську раду на зустрічі представляли депутат ЛМР Тарас Гупало, директор комунальної установи Інститут міста Олександр Кобзарєв та заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, начальник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

Інститут міста співпрацює з компанією ТзОВ «Студіо Йовіне» у підготовці заявки для участі у Рамковій програмі Європейського Союзу «Horizon 2020» - Чиста енергія». З метою отримання гранту ЄБРР, для спільної підготовки проекту був підписаний відповідний договір з італійською компанією, яка з 1989 року займається налагодженням міжнародних зв’язків з країнами Східної Європи та Африки та допомагає цим країнам отримати кошти ЄБРР та Світового банку для реалізації інфраструктурних проектів. За словами директора комунальної установи Інститут міста Олександра Кобзарєва, результатом цього спільного проекту має бути розробка проектно-кошторисної документації для впровадження у Львові системи «розумного освітлення».  «Це має бути система освітлення, яка більш економна і більш якісна», - каже Олександр Кобзарєв.

За інформацією генерального директора ТзОВ «Студіо Йовіне» Доменіко Йовіне, зараз триває розробка проекту, до участі у якому долучилася низка європейських фірм. Заявка на участь у Рамковій програмі Європейського Союзу «Horizon 2020» - Чиста енергія» має бути подана 3 вересня 2019 року.

Депутат ЛМР Тарас Гупало відзначив, що італійська компанія «Студіо Йовіне» та інші європейські компанії, які вже реалізовували подібні проекти в Європі, погодилися допомогти м. Львову подати цей проєкт у Єврокомісію для участі в програмі «Horizon 2020», яка має на меті енергозбереження та енергоощадність. «Якщо цей проект переможе, Єврокомісія виділить нашому місту кошти для того, щоб виготовити загальний на все місто проект повної заміни ламп і світильників та переходу на LED-освітлення. Це дасть можливість нашому місту заощаджувати значні кошти у майбутньому на вуличному освітленні у м. Львові. Окрім цього, переглядається весь технічний стан мереж, виконується інвентаризація опор, які у нас у поганому стані. Загалом це перспективний проект, який ми плануємо реалізувати за європейські кошти. У разі перемоги проекту наші європейські партнери також налаштовані на пошук приватного інвестора», - розповів Тарас Гупало.

Надія Гербовка.

10.07.2019.