×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Дитячій поліклініці бути: депутати надали згоду прийняти у власність територіальної громади м. Львова частини нежитлових приміщень на вул. Стрийській, 61

11 березня депутати прийняли ухвалу, згідно з якою надали згоду на прийняття з державної власності у власність територіальної громади м. Львова від Міністерства оборони України частини нежитлових приміщень першого поверху будівлі № 23 площею 297,3 кв. м на вул. Стрийській, 61 для забезпечення потреб педіатричного відділення Комунального некомерційного підприємства “2-а міська поліклініка м. Львова“.

На підставі звернення мешканців Сихівського району проект цієї ухвали ЛМР підготувала депутатка ЛМР Уляна Пак. Вона доповіла на сесії з цього питання.

Перед депутатами від імені мешканців, які ініціювали це питання, виступив мешканець мікрорайону, активіст громадської організації «Рідний Сихів» Володимир Гой. Він зазначив, що проблема з цим приміщенням існує вже декілька років. Кожного разу все закінчувалося голослівними заявами.  У січні 2019 року Міністерство оборони у своєму листі повідомило головного лікаря поліклініки про запланований аукціон з реалізації цього приміщення, який планувало провести 21 лютого.

Мешканці мікрорайону організувалися і зібрали більше 1250 підписів під зверненням про скасування аукціону до Кабінету Міністрів і до Прем’єр-міністра України. Уряд за день до аукціону своїм рішенням виключив це приміщення з об’єктів приватизації і підтримав ініціативу мешканців. Для того, щоб ця ситуація не повторилася, громада звернулася до депутата ЛМР Уляни Пак з проханням підготувати проект ухвали про надання згоди на прийняття з державної власності у власність територіальної громади м. Львова приміщення поліклініки.

Депутатка Уляна Пак поінформувала: «У нас є порозуміння з Кабінетом Міністрів щодо готовності передати нам цей об’єкт». Уляна Пак нагадала, що Львівська міська рада вже надсилала звернення, зокрема, депутатка Христина Паньків теж зверталася з цього приводу. Це є продовження цих заходів, які вже були вжиті. Це приміщення будемо використовувати лише для потреб поліклініки», - зазначила Уляна Пак.

Надія Гербовка.

11.03.2019.