Версія для друку

Члени комісії фінансів та планування бюджету проінспектували ЛКП «Львівтеплоенерго» напередодні опалювального сезону

Депутатська комісія фінансів та планування бюджету ЛМР провела виїзне засідання на ЛКП «Львівтеплоенерго». 

За словами члена комісії Валерія Веремчука, мета візиту - ознайомитись із ситуацією на підприємстві напередодні опалювального сезону. 

«Ми хотіли почути, які є проблеми, плани і що потрібно, щоб все працювало безпечно, в терміни і напередодні опалювального сезону забезпечувало теплом мешканців. Адже «Львівтеплоенерго» на вул. Козельницькій опалює Сихівський район і частину Франківського.  Тобто, майже половина міста залежить від роботи цього об’єкту».

«Нам показали саме виробництво, - продовжує голова комісії Вікторія Довжик. – На цій території ще з 1908 року була розміщена перша ТЕЦ на Парсенківці. Навіть збереглись тодішні приміщення.  Ми оглянули обладнання, водонагрівні і парові котли. Основне устаткування є з радянських часів, навіть дорадянських часів. Переважно воно в робочому стані, але треба розуміти, що підтримання його в робочому стані, ремонт і заміна деяких елементів потребує постійних капіталовкладень».

.jpg

Як розповіла Вікторія Довжик, після того, як влітку проводились планові гідравлічні випробовування, було виявлено, що частина труб потребує заміни. 

«На сьогодні більше 4 млн грн. підприємство планує вкласти в оновлення цих труб. Адже якщо цього не зробити, може бути загроза аварійності і велика частина Львова залишитись без тепла. Ці кошти підприємство має і проведе оновлення за рахунок перерозподілу їх використання. Тож ми на власні очі переконались, що це необхідно для забезпечення безпеки і безперебійної роботи підприємства у зимовий період».

На думку Валерія Веремчука, місто повинно активніше підтримувати комунальні підприємства, адже від їх роботи напряму залежить безпека мешканців.

«Обладнання на ТЕЦ відпрацювало свій термін і потребує заміни. Також ми оглянули інші приміщення, поспілкувались з керівництвом. Насправді, коли є можливість розмовляти не в кабінеті, а на підприємстві, побачити все на власні очі, то для розуміння, що відбувається на підприємстві, це дуже важливо». 

41543084_911076212430839_8068296696343298048_n.jpg

Крім цього, під час засідання члени комісії обговорили плани із встановлення індивідуальних теплових пунктів та проблеми, які часто виникають, зокрема, втрати в тепломережах.

«Для того, щоб зменшити втрати в мережах, потрібно переходити на сучасні системи обліку, що так само потребує значних капіталовкладень від міста. Тому будемо працювати над вирішенням цих питань», - підсумувала голова комісії Вікторія Довжик.