×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На місці гаражів по вул. Пекарській можуть збудувати житловий будинок

Від 24 липня до 23 серпня триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, розташованої на вул. Пекарській у м. Львові.

Розрахунковий термін реалізації ДПТ - два роки. Замовником містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, розробником - ФОП Столяров Ю.М.

У рамках громадського слухання першого серпня в актовому залі Личаківської районної адміністрації відбулася інформаційна зустріч з головним архітектором проекту Юрієм Столяровим та співавтором проекту Антоном Коломійцевим.

На слуханнях були присутні представники Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, депутати Львівської міської ради Ігор Зінкевич та Сергій Івах, голова гаражного кооперативу і його юрист, мешканці мікрорайону.

Автори проекту розповіли про те, що до Львівської міської ради звернулося керівництво автогаражного кооперативу «Під горою Медик» з ініціативою збудувати на території, яку він використовує, житловий будинок для членів кооперативу. Виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про розроблення детального плану.

«Детальний план зараз перебуває на стадії розроблення. Свідомо громадські слухання проводяться у процесі розробки детального плану, щоб, якщо будуть пропозиції, їх ще можна було врахувати», - зазначив Юрій Столяров. «Зараз ці гаражі перебувають в не дуже естетичному вигляді щодо архітектури, не всі пожежні вимоги дотримані. Намір кооперативу – знести гаражі і спорудити будинок із підземним паркінгом», - каже головний архітектор проекту.

Архітектор Антон Коломійцев розповів детально про будинок, який гаражний кооператив планує збудувати.

Присутні на слуханнях представники Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького наголошували на тому, що «територія запланованої забудови розташована між двома навчальними корпусами ЛНМУ імені Данила Галицького – корпусом нормальної анатомії і хімічним корпусом, тому там не можна проводити будівництво. Окрім того, корпуси нормальної анатомії і хімічний є пам’ятками архітектури місцевого значення за такою ж адресою, як вказаний автогаражний кооператив – вул. Пекарська, 52. Стосовно цих двох корпусів між ЛНМУ імені Данила Галицького і управлінням охорони історичного середовища ЛМР ухвалені охоронні договори на пам’ятки культурної спадщини.  Також у цих корпусах знаходяться лабораторії, проводяться досліди з хімічними речовинами, випари яких виводяться через вентиляцію назовні і можуть становити загрозу для здоров’я».  

Відтак, наприкінці зустрічі із проектантом, завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислава Челепіс наголосила на тому, що письмові пропозиції можна подавати до 23 серпня до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1. Пропозиції можуть подавати фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації; юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на цій території; власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розробляється документація, та на суміжній з нею; представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію; народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

 Детальніше.