×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Успішно завершили реалізацію ще одного великого проекту громадського бюджету

У Шевченківському районі Львова, в історичному ареалі, завершили реалізацію великого проекту у рамках проекту громадського бюджету - утеплення стін, ремонт даху та облаштування внутрішнього фасаду школи №57.

Ця школа складається з двох приміщень — нового і старого. Останнє було збудоване ще 140 років тому і давно потребувало ремонту. Як розповіла директор школи Ольга Поліщак, яку на момент подачі проекту призначили на посаду і вона почала знайомитися із господарством. Перше враження — подвір`я було ніби розбомблене, а на горищі побачила, в якому жалюгідному стані перебуває дах будівлі.”Якби його ще рік не ремонтували, він би завалився”, - каже пані Ольга. Батьки ж самі ще ходили до цієї школи, і тепер, коли приводили до школи на навчання своїх дітей, дивувалися, що вона у такому ж стані, як була у період їхнього навчання. Саме батьки виношували ідею загородження школи, проведення благоустрою. Коли дізналися про можливість скористатися проектом, тоді вирішили написати проект утеплення стін, ремонт даху та облаштування внутрішнього фасаду школи.

За мету ставили зменшити витрати на газ та теплопостачання, мінімізувати тепловитрати, забезпечити належний температурний режим, зменшити захворюваність учнів, покращити стан будівлі, унеможливити руйнування школи шляхом попадання води через аварійний дах.

Автором проекту вартістю 913 664 грн. стала Олеся Вовк.

Олеся є матір`ю двох дітей, які  є учнями другого і п`ятого класів цієї ж школи. «Ідея ремонту школи  виникла у зв`язку з тим, що зовнішній вигляд школи був у катастрофічному стані, він просто відлякував. Батьки об`єднались для  вирішення цієї проблеми  ще до приходу нового директора. Ми штурмували керівництво школи, інші структури, але бюрократичні процедури заважили. Згодом дізнались про такий механізм як громадський бюджет і прийняли  рішення про участь у ньому.  Ідея нас  об`єднала, ми зрозуміли, що разом ми сила і зможемо досягти мети завдяки громадському бюджету. Вже зараз  відремонтовано 75 відсотків фасаду школи. На черзі подвір`я школи, яке буде найсучаснішим у Львові».

Зараз уже завершені ремонтні роботи. Облаштовано фасад школи, покращено зовнішній вигляд та стан 140-річної будівлі в історичному ареалі. У школі також замінили понад 300 кв. м. вікон. Зараз тривають роботи з облаштування спортивного майданчика на подвір'ї школи. Таким чином школа № 57 завдяки комплексу заходів стане повністю оновленою. Цього вдалося досягнути завдяки активності батьків та підтримці міського бюджету.

Опис проекту.

Інформаційна довідка.

Програма громадського бюджету діє у Львові вже два роки. У 2016 році було подано 259 проектів, з них 233 пройшли на голосування. За проекти проголосували 21 215 мешканців та віддали 27 763 голосів.  До реалізації було рекомендовано 67 проектів-переможців на загальну суму 17 млн. грн. 63 малих проекти на суму  10 млн. грн. та 4 великих на суму 7 млн. грн.

У 2017 році подано 297 проектів з них 259 пройшли на голосування. За проекти проголосували 72 061 мешканців та віддали 109 389 голосів. 38 проектів - переможців на загальну суму 25 737 173 грн. 34 малих проекти на суму  15 306 989 грн. та 4 великих на суму 10 430 184 грн.