Версія для друку

Львів отримав бюджет на 2017 рік

Під час пленарного засідання Львівської міської ради депутати ухвалили бюджет міста на 2017 рік ( «за»- 42 депутати).
Зі слів директора департаменту фінансової політики Олега Іщука, прогнозний обсяг доходів міського бюджету м. Львова на 2017 рік обрахований в сумі 5400,5 млн. грн., в тому числі: загальний фонд – 5125,6 млн. грн.; спеціальний фонд 274,9 млн.грн., в тому числі бюджет розвитку – 153,0 млн. грн.
Видатки міського бюджету м. Львова передбачаються в сумі 5392,5 млн. грн., в тому числі видатки загального фонду – 3884,4 млн. грн., спеціального фонду – 1508,1 млн. грн.
Крім цього , бюджет має отримати освітню субвенцію (589,9 млн грн), медичну субвенцію (529,2 млн грн) і 225,7 млн грн від реверсної дотації.
«Особливостями підготовки бюджету на 2017 рік є те, що якщо школи завжди повністю фінансувалися за рахунок державної субвенції, то цього року держава передбачила субвенцію лише на заробітну плату працівникам. Решта фінансування шкіл лежить на міському бюджеті», – підкреслив Олег Іщук.
Водночас очільник департаменту фінансової політики заявив, що, зважаючи на цифри, які були подані до Верховної Ради до другого читання бюджету, по медичній субвенції Львів недоотримає 100 млн грн.
«Якщо у Верховній Раді не приймуть правки по цьому питанню, то нам доведеться або скоротити медичних працівників якоїсь категорії, або серйозно змінювати наш бюджет», – пояснив Олег Іщук.
Відтак депутати вирішили підтримати рішення щодо скерування 50 млн грн, які були передбачені на надання стоматологічної допомоги населенню, на фінансування медзакладів.
Як зазначив заступник голови комісії фінансів і планування бюджету Роман Федишин, у головному фінансовому документі закладено збільшене фінансування практично у всіх галузях.
«У бюджеті у всіх статтях видатків ми отримали приріст. Найбільше надходжень заплановано від податку на доходи фізичних осіб. Є таке передчуття, що бюджет буде виконаний в дохідній частині. По видатковій частині бюджет збалансований, ми отримали збільшене фінансування практично у всіх галузях. Ми чуємо про децентралізація, адже вперше побачили, що отримали недофінансування, яке, можливо, виллється вже в бюджеті розвитку», - зазначив Роман Федишин.
Додамо, що на освіту заплановані видатки в сумі 1697,0 млн. грн. Видатки на охорону здоров’я передбачаються в сумі 668,7 млн. грн., з них за рахунок медичної субвенції з державного бюджету – 529,2 млн. грн., міського бюджету – 139,6 млн. грн.
На соціальний захист та соціальне забезпечення передбачаються видатки в сумі 219,3 млн. грн., в тому числі на реалізацію соціальних програм у галузі сім’ї, жінок, молоді та дітей – 19,7 млн. грн.