×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Жінки повинні свої ідеї та знання спрямовувати на розвиток європейських стандартів

Львівську міську раду відвідала делегація жінок – депутаток Запорізької області на чолі з головою правління Запорізький благодійний фонд «Єдність за майбутнє», керівником проекту «Підвищення видимості жінок та боротьба з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України» Тамарою Огородовою. У рамках візиту члени делегації зустрілися з депутатами Львівської міської ради, Уляною Пак, Вікторією Довжик, Юлією Хомчин, а також з головою комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради Юлією Гвоздович та головою постійної комісії екології та природокористування Іриною Оршак.

Зустріч відбулася в рамках проекту «Підвищення видимості жінок та боротьба з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України», який реалізовує Запорізький благодійний фонд «Єдність за майбутнє» у партнерстві з Національним Демократичним інститутом за підтримки уряду Швеції.

Під час зустрічі представники Запорізької обласної ради представили презентацію фонду ЗБФ «Єдність за майбутнє» та проекту НДІ «Підвищення видимості жінок та боротьба з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України», а також продемонстрували мультиплікаційний фільм про гендерне бюджетування у Швеції та в України.

Як зазначила Тамара Огородова, голова правління ЗБФ «Єдність за майбутнє», керівник проекту «Підвищення видимості жінок та боротьба з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України»:

«Наш проект спрямований на розширення можливостей та всебічну участь жінок-депутаток в усіх сферах суспільного життя , включаючи участь у процесі прийняття важливих державних рішень. Жінки повинні свої ідеї та знання спрямовувати на розвиток європейських стандартів та забезпечення рівних прав у суспільстві. Запорізька область зайняла перше місце за кількістю висунутих жінок -депутаток в Україні».

Голова постійної депутатської комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович повідомила:

«Пізнавально було почути про досвід роботи у гендерній сфері депутаток Запорізької області. Вони більш чітко виділяють для себе сферу забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, видно, що уже багато років працюють, у цій темі, співпрацюють із політичними партіями щодо підтримки жіночих ініціатив, чого наразі немає у нашому місті, проводять гендерну-правову експертизу рішень ради. Вважаю, що для Львова варто також запровадити такий досвід, а комісія законності, депутатської діяльності та свободи слова тепер при розгляді нормативно-правових актів ради буде врахувати гендерний аспект, що однозначно позитивно вплине на покращення становища жінок в місті».

Зі слів депутата Львівської міської ради Уляни Пак:

«Ми повинні привертати увагу до питань гендерної рівності та створювати однакові можливості як для чоловіків, так і жінок. Завдяки цьому жінки зможуть максимально проявити усі свої здібності та таланти у різних сферах життя, а також відчуватимуть себе впевнено і комфортно. Окрім того, переконана, що це сприятиме зміцненню відносин у сім'ях, розумінню та підтримці один одного».

Як зазначила голова постійної комісії екології та природокористування Ірина Оршак:

«Я не знала, що в Запоріжжі є такі активні жінки-депутатки. Питанню гендерної рівності Європейські країни, судячи із семінару-зустрічі, приділяють багато уваги на державному рівні. І це дуже правильно ! Як на мене, жінка-депутат іноді вміє не лише бачити важливі проблеми, але й знаходити їх вирішення. Тому питання гендерної рівності є вкрай важливим в умовах сьогодення. Вважаю , що жінка-депутат може бути добрим господарем міста, села, району і навіть країни».