×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Розпочато підготовку завдання на внесення змін до Генплану Львова

У Львівській міській раді відбулося громадське обговорення проекту завдання на виготовлення містобудівної проектної документації «Внесення змін до генерального плану м. Львова з пропозиціями планування в межах містобудівної системи «Великий Львів». Ініціатором громадського обговорення - управління архітектури департаменту містобудування.

Основною метою внесення змін до генерального плану міста – врахування та актуалізація існуючого стану, оцінка перспективи стратегічного розвитку міста, планувальних рішень розвитку житлово-комунального господарства та використання територій, інвестиційної та інноваційної діяльності, збереження історичної забудови міста Львова, передбачених в генплані 2010 року.

На основі діючих програм розвитку міста та раніше розробленої і затвердженої містобудівної документації на місцевому рівні, з врахуванням актуальних рішень генплану 2010 року розробити документ, який сприятиме подальшому ефективному розвитку конкурентоспроможного міста.

Зі слів начальника АПМ -2 ДП ДІМП «Містопроект» Віктора Дубини основними вимогами проекту виконати аналіз відповідності проектних рішень генерального плану та прогнозних показників стратегічного плану розвитку міста з метою уточнення об’єму внесення змін в матеріали генерального плану. У роботі по внесенню змін до генерального плану м. Львова використати публічні дані земельного кадастру, матеріали плану зонування адміністративних районів м. Львова, що затверджені Львівською міською радою, з певними уточненнями функціонального використання території.

Серед основних вимог даного проекту передбачається виконати:

•Детально опрацювати питання трансформації промислових територій та територій військових частин, розташованих в сельбищ них зонах міста, з використанням актуалізованої інформації щодо форм їх власності, намірів власників та інвесторів. Зокрема проаналізувати та опрацювати перспективи розвитку ряду промислових територій (ПАТ «Світанок», ПАТ «Сільмаш», ПАТ «Фабрика гумово – технічних виробів») з врахуванням можливості формування нового житлового – ділового підцентру Шевченківського району та інших промрайонів міста.
• Опрацювати альтернативне планування вирішення перспективного розвитку залізничного вокзалу та колійного господарства.
• Запропонувати резервування територій для переносу на переносу на перспективу міського аеропорту за межі міста.
• Розглянути і опрацювати варіанти трасування надземного виду громадського транспорту.
• Опрацювати додаткові пропозиції щодо розміщення міського кладовища, нового міського сміттєзвалища та сміттєпереробного заводу.

Розробник наголосив, що наразі це лише проект завдання, який буде доопрацьовано з врахуванням отриманих пропозицій.