×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові ознайомилися з досвідом втілення громадського бюджету в містах України

Під час семінару «Громадський бюджет: цілі, стандарти, механізми», що відбувся у Львові, посадовці та активісти із 15 міст України вдосконалювали свої знання з партиципаторного бюджету.

Зокрема, учасники семінару ознайомилися із досвідом Полтави щодо реалізації бюджету участі, проаналізували основні виклики та проблеми, які пов’язані із запровадженням методології партиципаторного бюджетування.

Під час практичної частини семінару учасники розглянули проект Положення про громадський бюджет Львова, змоделювали процес складання проектів та організаційне забезпечення формальної перевірки і детальної верифікації.

Як зазначив начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Орест Файфурка: «Громадський бюджет дає можливість членам територіальної громади спільно обговорювати, пропонувати та визначати, що саме буде реалізовано за кошти міського бюджету у наступному році. Завдяки семінару усі охочі ознайомилися з досвідом втілення громадського бюджету в містах України, обговорили та протестували порядок передбачений у Положенні про громадський бюджет Львова. Під час семінару для нас було важливо отримати практичний досвід міст-побратимів та кваліфіковані поради».

Довідка:

Організатори заходу: Фундація ПАУСІ та управління "Секретаріат ради" Львівської міської ради у рамках конференції «Партисипативні практики. Урбаністика. Культура. Бюджетування».