×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

Плавці з особливими потребами з Львівщини відправились на Світові літні спеціальні Олімпійські ігри

Цьогоріч двоє плавців з особливими  потребами з Львівщини представлятимуть Україну на світовій арені в Лос-Анджелесі (США).
Вчора, 20 липня плавці з особливостями розумового та фізичного розвитку “Спеціальна Оліміпада – Львів” 25-річний Андрій Філін та 15-річна Світлана Росоловська у складі збірної команди України відправились на Світові літні спеціальні Олімпійські ігри, які проходитимуть 24 липня – 2 серпня в Сполучених Штатах Америки.
Всесвітні Спеціальні олімпійські ігри – це найважливіша подія Спеціального олімпійського руху. Вони проводяться кожні 2 роки з чергуванням літніх та зимових ігор. Цього року організатори очікують близько 7000 учасників з понад 170 країн світу, які протягом 10 днів змагатимуться у 22- різних видах спорту, в тому числі і плавання.
Підтримати та провести  спортсменів у далеку дорогу прибули керівник проекту "Спеціальна Олімпіада - Львів" Андрій Породко, депутат Львівської міської ради, голова Федерації плавання Львівщини Андріян Гутник, батьки та представники ЗМІ.
«Наші плавці з особливостями розумового та фізичного розвитку вже неодноразово доводили свою майстерність на міжнародних змаганнях у різних країнах Європи, виборюючи призові місця. Відтак, протягом останніх двох років поповнили «українську скарбницю» 5-ма золотими, 5-ма срібними та 4-ма бронзовими медалями.
На цих змаганнях спортсмени матимуть змогу не лише продемонструвати свої можливості на світовому рівні, але й отримати неабиякий досвід. До таких грандіозних ігор разом з керівником проекту "Спеціальна Олімпіада - Львів" Андрієм Породко готувались довго та сумлінно.
Попри теперішній важкий стан у країні, ми не перестаємо підтримувати наших спортсменів для гідного представлення України. Цього року ми щиро вболіваємо за усіх атлетів, які представляють нашу державу. Вони заслуговують на те, щоб про них знали і в Україні, і в усьому світі», – розповів голова федерації плавання Львівщини Андріян Гутник.