×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові відзначили День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №67  відбулась поминальна панахида та урочисте покладання квітів  і вшанування пам’яті полеглих  Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО.

В урочистостях взяли участь  депутати Львівської міської ради:  Валерій Веремчук, Володимир Гринишин, Вікторія Довжик, Юрій  Лукашевський, Юрій Мартинюк, Уляна Пак, Віталій Троць, заступник міського голови Андрій Москаленко, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук,  родичі загиблих, учасники Революції Гідності.

Під час урочистостей та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні  депутати Львівської міської ради   поділилися своїми думками: Що особисто для них означає свято День Гідності та Свободи.

Депутат Львівської міської ради Юрій Лукашевський зазначив:

«Для мене день Гідності та Свободи  тісно переплетений із особистими спогадами 2004 та 2013 років. Сприймаю ці події як особливе свідчення єдності українців заради гідного майбутнього нашої держави. Пам'ять про загиблих - нагадує про сплачену ціну за шанс жити в нормальній державі, яка цінує своїх громадян».

 Депутат Львівської міської ради Віталій Троць розповів:

 «Цього дня важливо говорити про цінності і про те, що насправді потрібно змінювати в нашій державі. Повага до особистості, до людської гідності, право бути вільним — найвищі цінності. І цього ніхто не зможе відібрати. Маємо єднатися перед викликами, для того, щоби мати майбутнє. І щодня пам’ятати про гідність і свободу».

Депутатка Львівської міської ради Уляна Пак зазначила:

«Революція Гідності – це для мене дуже  важливий спогад. Як відомо, революції роблять романтики  і ми такими були. Для мене важливо, щоб  пам'ять про Небесну Сотню  жила завжди у наших серцях».

Депутат Львівської міської ради Валерій  Веремчук повідомив:

«День Гідності та Свободи для мене є днем гордості за наш народ, який довів усьому світу, що Гідність і Свобода - найбільші людські чесноти. Це те, за що варто боротися, бо гідність неможливо осягнути без боротьби. Саме вона і є тією гарячою лавою у серці кожного українця, яка несе імпульс життя і веде до боротьби за свободу і незалежність! Гідність у нашій крові, вона робить нас людьми і не дає заплющити очі на зло та несправедливість. Ми єдині у нашій гідності, саме тому нас не здолати. Поки ми маємо відчуття гідності, ми є нацією, яка має свою державу! Щиро дякую кожному, хто був учасником доленосних подій революцій. Дякую Героям, які у полум'ї боротьби відчайдушно билися за нашу свободу. Дякую нашим воїнам, які досі продовжують боронити наші найвищі цінності перед лицем окупанта і агресора. Я щиро дякую волонтерам, які досі відкладають усі свої справи і продовжують забезпечувати міцний тил. Дякую! Разом переможемо!".

 Депутат Львівської міської ради Юрій Мартинюк зауважив:

«У ті непрості дні Майдану українці зуміли відкинути всі непорозуміння і швидко мобілізуватись та згуртуватись. І це була наша перша і головна перемога. Тоді у Львові ми об’єднались у Комітет Майдану Львівщини, який став одним з координаційних центрів, де генерувались ідеї, які в подальшому ретранслювались на сцені Майдану на всю Україну. В Києві йшла боротьба з владою та силовиками, які її захищали. У нас, львівська Самооборона стала основою для підготовки та формування резерву  для майданівців і підтримання правопорядку  в місті. Ми зорганізувались та налагодили потужну мережу по всій області, забезпечували усім необхідним Майдан та його добровольців. Неможливо забути той час єднання, братерства і віри у те, що ми обов'язково переможемо. Це відчуття братнього плеча супроводжує нас й досі. Адже боротьба за Україну триває!  Вона набрала нових форм, ворог уже не ховає свого обличчя. Але сьогодні, ми як ніколи повинні бути сильними та відданими тим ідеалам, які сформувались під час Революції Гідності. І одним з важливих чинників творення гідного майбутнього є пам'ять про кожного, хто віддав своє життя за нас, за незалежну Україну».

b_583_438_16777215_00_images_sofi_фото_коліна.jpg

Депутат Львівської міської ради Володимир Гринишин  розповів:

«Події Революції Гідності, які відбувались 8 років тому, це продовження національно-визвольної боротьби українського народу за права та свободи. Вони були найбільшими і найкривавішими з часів відновлення Незалежності України. Боротьбу учасників Революції можна порівняти з боротьбою Української повстанської армії чи навіть з подвигом Героїв Крут. Що для кожного з нас є гідність? Це в першу чергу моральні принципи, вміння постояти за себе і у разі, коли бачиш несправедливість, прийти на допомогу. Тільки тоді особа може почуватися гідною і взагалі називати себе людиною.  Від часу подій Революції Гідності вже виросло нове покоління, яке по- іншому виховується, яке  по- іншому думає. Натепер наш основний обов’язок -  зберегти у пам’яті ці події і передати їх правильне трактування наступним поколінням».

b_590_443_16777215_00_images_sofi_259680085_6499585443449540_7588823030760852985_n.jpg

Депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук повідомив:

«Для нас дуже важливо вшановувати пам’ять Героїв Небесної Сотні. Наша боротьба продовжується. Всі потрясіння, які нині переживає Україна, свідчать, що після Революції Гідності так і не відбулося "перезавантаження" системи влади, а також  не понесли покарання представники режиму за їхні посадові злочини та злочини проти Майдану. 19 загиблих "свободівців" – у Небесній Сотні Нічого не даремно. Боротьба триває. Україна буде».

Також депутати Львівської міської ради взяли участь у запалюванні свічок до Меморіалу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за волю та незалежність України.

 21.11.2021