Версія для друку

Депутати оглянули об'єкти, на яких запланований ремонт наступного року

Члени комісії  міської інфраструктури, інженерного та житлового  господарства здійснили робочий виїзд з оглядом та обговоренням міської інфраструктури.

Як повідомив голова комісії Андрій Шевців, депутати побували на низці  вулиць, на яких виконують роботи та на тих, які заплановані: вул. Бандери, вул. Шевченка, вул. Залізничній, вул. Суботівській, мікрорайоні Білогорща вул.Ковча - Шевченка (шляхопровід).

«Ми, як комісія міської інфраструктури, прийняли рішення здійснювати виїзди на об’єкти, які планують робити у наступному році, адже підходимо до формування міського бюджету на 2022 рік. Минулого тижня ми побували на теплогенеруючих підприємствах – ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, а далі ще плануємо виїхати на Львівводоканал.

Також заїжджали до лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука. Місту  передали мережі, тож ми відповідальні вже за теплові, водяні мережі та зовнішнє освітлення. Виїзні засідання дають можливість чіткіше розуміти при формуванні бюджету, куди скеровувати кошти і в яких обсягах».    

b_767_575_16777215_00_images_Громадська_участь_подяки_IMG20211012101344.jpg

Секретар комісії Іван Рудницький розповів, що, можливо, до кінця цього року вдасться завершити роботи на вулиці Бандери.

«Ми побували на двох головних вулицях – Бандери і Шевченка. Очікується, що вул. Бандери до кінця цього року вдасться відкрити для проїзду. Роботи йдуть добрими темпами, велика кількість техніки та людей. Водночас вул. Шевченка -  складніший об’єкт, він не буде введений цього року, як планувалось. Я думаю, роботи продовжаться ще наступного року, оскільки складний і великий обсяг робіт з підземними комунікаціями, особливо колектором».

За словами депутата, до кінця ще не вирішені проектні роботи. «Ця вулиця від вулиці Залізничної йде під нахилом, тому треба встановлювати перехоплюючі камери, щоб колектор, умовно кажучи, «не розганявся» сильно. Також ми оглянули міст на вул.Ковча. Уже є проектна документація, виконано тендер на виконання робіт. Проте підрядник знайшов хиби у проектних рішеннях і проект зараз доопрацьовується».

На вул. Миколайчука біля лікарні швидкої допомоги в перспективі планується провести трамвайну колію. Іван Рудницький  переконаний, що це хороша ідея, але наразі є тільки ескіз, проектних рішень поки ще немає.  

Депутати також побували на проектованій дорозі Рясне – вул.Суботівська. Член комісії Роман Дуда зазначив, ця транспортна магістраль життєво необхідна для мікрорайону Рясне.

«У мікрорайоні Рясне планується побудова багатьох підприємств, індустріальний парк, розвиток промзони на Сигнівці. Як нас запевнили, планується забезпечити роботи, як тільки буде фінансова спроможність міста.  Про потреби мешканців говорити зайве, тому що на Рясне одна виїзна дорога, тож це одна з найскладніших проблем мікрорайону».    

Крім цього, депутати побували на комунальному підприємстві ШРП Шевченківського району: оглянули базу, ознайомились з матеріально-технічним забезпеченням, рівнем підготовки до зимового періоду.

b_799_599_16777215_00_images_Громадська_участь_подяки_IMG20211012110123.jpg

Роман Дуда зауважив, що ШРП  ремонтує техніку, адмінбудівлі, в яких працює і перебуває персонал. Загалом, обладнання готове до зимового сезону.

«Я, як депутат, надав свою пропозицію з цього питання, бо техніки є замало, на мою думку. Район Шевченківський великий, долучено території МТГ, в минулу зиму ми мали сильні опади снігу і транспортний колапс. Я пропоную заключити угоди з підрядними організаціями, щоб у випадку надзвичайних ситуацій Шевченківська райадміністрація могла залучити додаткову техніку. Так рятувались минулого року мешканці Рясне – брали в оренду трактори, авто для вивозу снігу».

b_781_585_16777215_00_images_Громадська_участь_подяки_photo5418055885210629043.jpg

Разом з тим, депутати провели робоче засідання з питань розвитку профільного комунального підприємства "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг".

Вирішили - підтримали комісією виділення коштів на розроблення проектної документації для відведення земельних ділянок і долучення їх до існуючих цвинтарів – Голосківського та Брюховицького кладовищ.