×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Для Лікарні швидкої медичної допомоги закуплять у лізинг апарат МРТ

На пленарному засіданні Львівської міської ради 46 депутатів проголосували за ухвалу, якою дозволили комунальному некомерційному підприємству «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» здійснити відповідні процедури щодо закупівлі фінансових лізингових послуг для апарату магнітно-резонансної томографії.

Цією ухвалою визначено умови лізингу. Зокрема, встановлено, що максимальний термін дії договорів фінансового лізингу не може перевищувати 3 роки, а максимальна ставка лізингового відсотка - перевищувати 10 відсотків. Департамент гуманітарної політики повинен передбачити у бюджеті Львівської міської територіальної громади на 2021 рік та наступні роки витрати для фінансування видатків, пов’язаних з придбанням комунальним некомерційним підприємством «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» апарату МРТ на умовах укладеного договору.

Апарат МРТ має бути доставлений до лікарні до 31 грудня 2021 року, вартість предмету лізингу не повинна перевищувати 46 млн грн.

Згідно з ухвалою, Львівська міська рада бере на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання умов договору фінансового лізингу протягом всього терміну його дії, зокрема, за рахунок виділення з бюджету Львівської МТГ коштів у строки, необхідні для повного та своєчасного виконання умов договору фінансового лізингу.

У процесі обговорення депутат Львівської міської ради Юрій Гринів запропонував, аби міський голова дав протокольне доручення, щоб депутати заслухати інформацію про попередні закупівлі обладнання в лізинг. Голова комісії законності Уляна Пак попросила надати інформацію щодо стану зношеності і наявності діагностичного дороговартісного обладнання у всіх лікарнях Львова. Голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак зауважила, що всі запити, які надходять від медичних закладів Львова, уважно розглядають у комісіях.

«Питання, яке зараз розглядається, ми вже підтримували у сесійній залі. Зараз ми погоджуємо умови лізингу. Погоджуюсь, що ми маємо до кожного медичного закладу ставитися з максимальною увагою. Тому, звертаючись до всіх керівників медичних закладів, наголошу, що усі їхні запити уважно розглядають як виконавці, так і комісія, і не пригадую, щоб ми їм відмовляли», - зазначила Наталія Шелестак.