×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл
Четвер, 26 лютого 2015 02:00

Депутати включили у бюджет розвитку міста фінансування реконструкції пр. Свободи та будівництво реабілітаційного відділення для бійців АТО

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Під час пленарного засідання Львівської міської ради міські обранці більшістю голосів (за - 65 ) затвердили внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2015 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова. Згідно із ухвалою, обсяг бюджету розвитку міста становить понад 684 млн грн.

Крім того, Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР, запропонувала передбачити у даному документівидатки, а, саме, 7 млн грн на реконструкцію пр. Свободи від вул. Гнатюка до вул. Вороного та 1,9 млн грн на створення реабілітаційного відділення для бійців АТО у лікарні швидкої медичної допомоги.

Як повідомив голова комісії фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський, для опрацювання бюджету розвитку було проведено ряд бюджетних слухань, на яких врахували всі пропозиції і зауваження депутатів та громадських організацій.

Нагадаємо, що під час громадських слухань бюджету розвитку директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич назвали пріоритетні напрямки розвитку. Серед них - будівництво трамвайної колії на Сихів, реконструкція доріг, ремонт каналізаційних мереж, відкриття нових ДНЗ та інші.

Зокрема, передбачено допомогу учасникам АТО та їх сім’ям у сумі 9,3 млн.грн, для будівництва трамваю на Сихів – 121,0 млн.грн. Варто зауважити, що у цю суму входить частка міста у співфінансуванні проекту (ЛКП «Львівавтодор»), реконструкція трамвайного маршруту № 4 (від вул. Стрийської до вул. Ю. Мушака), викуп обєктів нерухомого майна для суспільних проблем (вул. В. Навроцького,1), реконструкція проспекту Червоної Калини.

Значну суму заплановано для капітального ремонту та реконструкції доріг та тротуарів – 134, 7 млн.грн. Зокрема, ремонтуватимуть дороги на вулицях Мечнікова, Сихівській, Лисенка, Пасічній, Опришківськійї, Богданівській. Крім цього, передбачено капітальний ремонт доріг на Янівському, Сихівському та Голосківському кладовищах.

Ірина Кулинич зазначила, що вперше цього року закладаються кошти для облаштування громадських просторів – 6,4 млн грн. А це -  благоустрій скверів міста та відпочинкових зон. Понад  30, 5 млн грн. закладено на реконструкцію інженерних мереж та рекультивацію полігону ТПВ.   

Важливою стрічкою у бюджеті розвитку є гуманітарна галузь, для неї передбачено 121,1 млн грн видатків, з них 71,3 млн грн – на освіту, 19,4 млн грн – на охорону здоров’я, 6, 7 млн грн – на культуру та 7,1 млн грн на молодь, спорт, діти і соцзахист. Ці кошти використають на заміну вікон, ремонт санвузілв, басейнів, дахів, фасадів, відновлення ДНЗ.

Окрім цього, велику суму - 32 млн грн закладено на будівництво пам’ятника Шептицького та облаштування площі святого Юра.

Яромир Самагальський повідомив, що джерелами наповнення бюджету розвитку є інвестиційні внески від підприємств, які здають свої об’єкти в експлуатацію – 14,5 млн грн; кошти від продажу майна – 38 млн грн; кошти від продажу землі – 20 млн грн. Решта коштів у зв’язку зі змінами Бюджетного кодексу передається із загального фонду бюджету.

Читати 1818 разів Останнє редагування Середа, 04 березня 2015 12:25